Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

[ Izvor: Beta, Objavila: M.M.Lj. ]

23. 06. 2019. 18:40 >> 18:51
7

SAVLADALI HRVATE

Srbija osvojila Svjetsku ligu i prolazak na OI

Vaterpolo reprezentacija Srbije osvojila je danas Svjetsku ligu, pošto je u finalu završnog turnira u Beogradu pobijedila Hrvatsku sa 12:11 (1:3, 5:2, 1:3, 5:3).

 

Srbiji je ovo 12. zlatna medalja u Svjetskoj ligi, a ukupno 14.

Trijumfom na otvorenom bazenu Sportskog centra Tašmajdan, Srbija je izborila vizu za Olimpijske igre u Tokiju naredne godine.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bili su Dušan Mandić i Filip Filipović sa po četiri gola.

U selekciji Hrvatske istakao se Ante Vukičević sa pet pogodaka, dok je dva postigao Loren Fatović.

Hrvatska je bolje počela meč i golovima Buljubašića i Vukićevića povela s 2:0, dok se na drugoj strani Srbija mučila u napadu. Izabranici Dejana Savića u par navrata nisu iskoristili igrača više, pogađali su i prečku i stativu, a dobar na golu Hrvatske bio je i Bijač.
Olimpijske šampione je s nule pomerio Ćuk 18 sekundi prije kraja prve deonice, ali je Jakšić u posljednjem napadu napravio faul za peterac koji je sigurno izveo Joković.

Kako je završena prva, tako je počela druga - petercem za Hrvatsku. Siguran izvodjač bio je Fatović za prednost od 4:1. Srbija je sa dva brza gola Mandića i Mitrovića prišla na gol zaostatka, da bi potom tri minuta i 20 sekundi prije kraja te deonice Filipović donio izjednačenje domaćoj selekciji.

Bez obzira na kišu koja je počela da pada u Beogradu, Srbija je nošena navijačima na "Tašu" stigla do potpunog preokreta golovima Prlainovića i Mandića - 6:4.

U treću dionicu ušlo se rezultatom 6:5 i taj rezultat je stajao na semaforu tri minuta pre nego što je Vukičević realizovao kontranapad za 6:6, da bi Hrvatska u finišu tog dijela igre ponovo stekla gol viška.

Posljednja dionica igrana je po jakoj kiši, a Srbije je prvo stigla do izjednačenja preko Jakšića. Hrvatska je u narednom napadu i s igračem više u bazenu ponovo povela pogotkom Vrlića, ali je Mandić sjajnim udarcem sa skoro 10 metara donio izjednačenje.

Igralo se "gol za gol" u završnici, da bi Srbija do preokreta stigla pogotkom Filipovića na 64 sekunde do kraja.

Hrvatska je ipak u narednom napadu sa igračem više izjednačila preko Vukičevića na 29 sekundi prije kraja.

Samo 12 sekundi kasnije, Hrvatska je skrivila peterac, a siguran izvođač bio je Filipović, što je i Srbiji donijelo trijumf.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније