Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

[ Arena / Pobjeda ]

05. 06. 2019. 12:20 >> 12:19

BIVŠI KAPITEN "AJKULA"

Jokić se oprašta od velike scene

Bivši kapiten vaterpolo reprezentacije Crne Gore Predrag Jokić u 36. godini oprostiće se od vrhunskog vaterpola i Lige šampiona na završnom turniru u Hanoveru i kapici ekipe za koju nastupa od 2014. protiv Pro Reka.

Plan Jokića je da produži još malo karijeru. Od naredne sezone pristupiće mlađoj ekipi.

“Dva kluba su se fuzionisala, pravi se ekipa sa mladima, koji su postali reprezentativci i treba im što više prostora da igraju. Možda i Luka Sekulić se priključi. To je neki plan. Ostao je još fajnal-ejt i onda, nakon paze, ulazim u veteranske vode. Oslobodiću se stresa Evrolige i biću skroz relaks”, kazao je Jokić.

Od prvog dana se bivši kapiten “ajkula” osjeća odlično u Njemačkoj. I pored ponuda nije mijenjao sredinu.

“Možda nijesu vaterpolo velesila za neke stvari, a za neke nevezane za vaterpolo su sila. Uslovi su odlični, a i što bi mi značilo da igram u Partizanu ili Jadranu ako dobijem tri plate. Pogotovo ne sad.”

Fajnal-ejt je šlag bogate karijere. Hanover je autsajder protiv italijanskog giganta, ali…

“Slabije smo odigrali ovaj dio sezone, izgubili od Špandaua u prvenstvu, u Kupu bili bolji. Očekujemo završni turnir, realno nemamo velike izglede sa Rekom. Ali, eto, kod kuće smo, nemamo što da izgubimo, a možemo dobru partiju da pružimo.”

Reko je favorit?

“Stalno pričaju tu priču. Reko je bio i prošle i prije dvije godine i ranije, ali posljednje tri godine nije osvojio trofej. U ovoj sezoni su drugačiji, melju rivale, fizički jaki, imaju 13 igrača i svi se mijenjaju. Treba izdržati takav ritam. Gledali smo Rekovu utakmicu sa FTC-om, gubili su 4:1, a početkom četvrte ili krajem treće četvrtine bilo je 9:5 za Italijane. Posjeduju individualan kvalitet, stigao je Rudić, čuveni trener, sa puno motiva da osvoji trofej. Prošle godine su bili u problemima na poziciji centra, ove godine su se pojačali i smatram da su broj jedan favoriti. Ali. ajde, da sačekamo još malo. Ipak je na ovakvim turnirima sve moguće. Jer mečevi u grupi su jedno, a neutralni teren i jedna utakmica nešto drugo.”

Hanover kraj sezone dočekuje u promjenljivoj formi.

“Nemamo veliki roster i bilo je oscilacija u igri. Imali smo dobrih i loših utakmica, kao kada smo odigrali neriješeno sa šampionom iz Grčke, a onda u gostima izgubili deset golova. Njemačka u klupskom i reprezentativnom nivou nije velesila. Možda se manje studiozno radi i posvećuje pažnja detaljima, ali polako prihvataju inovacije i mladi pokazuju određeni nivo kvaliteta. Da se radi kao kod nas ne radi se. Korektno je, odradimo do devet treninga nedjeljno i to je to. Realno, taj intenzitet rada se ne može uporediti sa našim. Ali, opet, niko nas nije nadigrao, uglavnom smo gubili ritmom protivnika.”

Hanover je krajem prošle sezone nakon 25 godina osvojio titulu. Naglo je poraslo interesovanje za vaterpolo sport.

“Puno se ljudi zainteresovalo za vaterpolo. Sama organizicija završnog turnira je nešto veliko za njih. Siguran sam da će biti sve na nivou. Dobio sam informaciju daje puno karata prodato. Povećali su kapacitet sjedišta. Bazen sada može da primi više od 2.000 navijača”, istakao je Predrag Jokić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније