Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

[ Pobjeda / Arena ]

11. 04. 2019. 14:43 >> 14:41

GOJKOVIĆ

"Imamo velike šanse za trofej Evrokupa"

Nadam se da ćemo svi biti spremni i zdravi da pružimo maksimum, a vjerujem da u ovom slučaju imamo velike šanse u revanš meču finala Evrokupa protiv francuskog Marseja, ocijenio je trener Jadran Carina Vladimir Gojković.

Ekipa Jadran Carina došla je u Nikšić gdje će se pripremati za subotnji revanš meč finala Evrokupa protiv francuskog Marseja.

Prvi susret u Francuskoj završen je minimalnom prednošću Marseja 9:8, ali taj zaostatak igrače Jadran Carina dodatno motiviše da pokažu koliko mogu i osvoje titulu u drugom po kvalitetu evropskom klupskom takmičenju.

Trener Jadrana Vladimir Gojković smatra da Marsej ima vrlo kvalitetan tim, pokriven odličnim igračima na svim pozicijama, ali da su spremni da ih nadigraju u revanšu.

“Fizički su izuzetno spremni, imaju nekoliko reprezentativaca Francuske, našeg golmana i reprezentativca Hrvatske, koji je jedan od organizatora igre i ofanzivno i defanzivno. Radi se o vrlo kvalitetnoj ekipi, koja ne bi došla do finala da nije, ali vjerujem da mi, s druge strane, imamo mnogo više kvaliteta nego što smo to prikazali u prvoj utakmici. Nadam se da ćemo svi biti spremni i zdravi da pružimo maksimum, a vjerujem da u ovom slučaju imamo velike šanse”, rekao je Gojković.

Osim nekoliko sitnih problema, zdrastveni bilten ekipe je odličan, a Gojković se nada da će do utakmice svi biti spremni. Svega nekoliko starijih igrača Jadran Carina je u toku karijere igralo u mečevima za trofej na međunarodnoj sceni, dok se većina prvi put susreće sa ovakvim izazovom. Ipak, kako je trener Novljana istakao, to ne predstavlja problem mlađim igračima, već dodatni motiv kako bi pokazali da mogu do trofeja.

“Ovo je velika utakmica i siguran sam da će igrači sve uraditi da budu na maksimalnom nivou. Velika je motivacija i na igračima koji su i ranije igrali međunarodne finalne utakmice, jer su sada oni glavni protagonisti. Kada dođete do finala to je nešto za što se radi godinama, pa motiva neće sigurno nikome faliti. Vjerujem da ima određene tenzije među igračima, ali takođe vjerujem da ih to neće sputati. Odigrali su veliki broj utakmica i svjesni su da imamo kvalitet, pa se nadam da ćemo otići sa trijumfom”, kazao je Gojković.

Takmičarskog ritma za nekoliko igrača Jadrana, koji su bili u reprezentaciji na nedavnom okupljanju, ne fali, dok je ostatak vrijedno radio u klubu. Sada predstoji rad na određenim sitnicama vezanih za utakmicu u subotu. Gojković vjeruje u svoj tim i trijumf od dva ili više golova.

“Mislim da smo favoriti i da možemo nadoknaditi minus od jednog gola. Želimo pobjedu od minimum dva gola viška, za to se spremamo i vjerujem da imamo kvalitet da to i ostvarimo”, kazao je Gojković i istakao da ne sumnja u podršku sa tribina bazena u Nikšiću, iako njegovom timu nedostaje Herceg Novi.

Revanš meč finala Evrokupa između Jadran Carina i Marseja na programu je u subotu od 18 sati. S.D.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније