Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

[ Beta ]

14. 02. 2019. 21:26   >>  20:51

REAGOVANJE

Jelenić: Čekamo mišljenje UO regionalne lige

Predsjednik Vaterpolo saveza Srbije Viktor Jelenić rekao je da se čeka mišljenje Upravnog odbora regionalne lige, a ne Hrvatskog saveza, povodom zahtjeva da srpski klubovi iz bezbjednosnih razloga ne igraju utakmice u Splitu, poslije napada na vaterpoliste Crvene zvezde.

"Nijesmo mi uputili pismo kolegama iz Hrvatke već Upravnom odboru Povjereništva takmičenja. U Upravnom odboru su predstavnici svih saveza, klubova učesnika takmičenja. Voljeli bismo da čujemo i njihovo mišljenje i ne želim ništa da prejudiciram", rekao je Jelenić za sajt Saveza.

On je reagovao na dopis Hrvatskog saveza u kome se navodi da zahtjev da srpski klubovi ne igraju u Splitu nije ostvariv i da taj zahtjev "ukazuje na prekid saradnje i istupanje iz regionalne lige".

"Hrvatski savez reaguje na način na koji reaguje. Meni je daleko važnije da je reagovala LEN iako nema nikakve ingerencije nad ovim takmičenjem. Šta bi bilo da se ovo dogodilo a da je LEN nadležna. Mi smo prelazili preko nekih stvari, bilo je odvrtanja šrafova na točkovima autobusa, napadnuta su djeca u Zagrebu i samo smo sada tražili da ne igramo u Splitu i okolini. HVS je uzeo pravo da presuđuje a mi zapravo čekamo stav Upravnog odbora lige. Više ne želimo da tolerišemo takve događaje jer su protiv sporta, ali i što je važnije ugrožavaju bezbjednost sportista", rekao je Jelenić.

Petorica huligana napala su 9. februara vaterpoliste Zvezde u Splitu, uoči utakmice s Mornarom u regionalnoj ligi. Jedan od vaterpolista je skočio u vodu, utakmica je otkazana, a ekipa se odmah vratila u Beograd.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније