Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

[ Beta ]

13. 02. 2019. 22:59 >> 22:25

HVS

Zahtjev srpskih klubova nije ostvariv

Hrvatski vaterpolo savez (HVS) izrazio je danas žaljenje nakon što su Vaterpolo savez Srbije (VSS) i srpski klubovi poručili da iz bezbjednosnih razloga ne žele da igraju u Splitu i okolini do kraja sezone i naveo da je neprihvatljiv prijedlog da se sve utakmice hrvatskih klubova igraju u gostima.

Iz HVS-a su dodali da njihov zahtjev nije ostvariv što jedino ukazuje na prekid saradnje i njihovo istupanje iz regionalne lige, prenosi agencija Hina.

"Zahtjev i zaključak VSS i tamošnjih klubova nažalost, u praksi nije moguć što jedino ukazuje na prekid saradnje i njihovo istupanje iz zajedničke vaterpolo lige", navodi se u saopštenju HVS.

"Duboko vjerujemo da se rješavanju situacije moglo drugačije pristupiti, posebno nakon zvaničnog dopisa Policijske uprave Splitsko-dalmatinske kojim se jamči bezbjednost svim budućim učesnicima vaterpolo nadmetanja, a koje je upućeno Povjerenstvu za takmičenje", poručili su iz HVS-a u saopštenju koje je potpisao potpredsjednik i izvršni direktor Perica Bukić.

Iz HVS-a su poručili da je njima potpuno neprihvatljiva predložena solucija da se sve utakmice hrvatskih klubova (Jadran, Mornar BS, POŠK, Jug CO, Solaris, Zadar 1952 i Galeb MR) igraju u gostima.

"Izražavajući još jednom žaljenje i apsolutnu osudu incidenta koji se dogodio u Splitu, moram naglasiti i da je potpuno nemoguće ostvariti zahtjev VSS. Kada bih karikirao, da bismo udovoljili njihovim zahtjevima morali bismo sagraditi olimpijski bazen u Gospiću koji je prvi veći grad udaljen više od 200 kilometara od Splita. Stoga se odluka VSS o neigranju u Dalmaciji može iščitati nažalost jedino kao njihovo odustajanje od RVL", poručio je Bukić.

"Smatram da nije u duhu partnerskih i sportskih odnosa donositi ovakve radikalne odluke bez ikakve prethodne konsultacije s ostalim savezima članicama RVL, a prije svega s HVS-om kao direktno uključenim", dodao je on.

Bukić je naglasio da ako, VSS istraje u namjeri da više ne žele igrati u Dalmaciji, očigledno je da liga u dosadašnjem formatu više neće egzistirati.

"Regionalna vaterpolo liga je, podsjećam, stvorena na zajedničku inicijativu i u svetlu zajedničkih interesa, te kako smo je formirali jednako tako je možemo i prekinuti", poručili su iz HVS-a.

Vaterpolo savez Srbije (VSS) i srpski klubovi danas su uputili dopis Upravnom odboru Regionalne lige u kojem ističu da iz bezbjednosnih razloga ne žele da igraju u Splitu i okolini od 200 kilometara do kraja sezone.

"Nažalost, taj napad huligana bio je motivisan etničkom mržnjom, što u svakom slučaju predstavlja najteži mogući vid nasilja. Samo pukom srećom po sve nas, taj napad se nije završio tragičnim ishodom", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je "ohrabrujuća brza reakcija hrvatske policije i to što su svi relevantni faktori u Hrvatskoj, politički i sportski, osudili incident".

Kao zaključak donet je jedinstven stav svih srpskih klubova, da do kraja ove sezone ne učestvuju na sportskim borilištima u gradu Splitu, kao i sportskim borilištima koji se nalaze na udaljenosti manjoj od 200 kilometara od Splita iz bezbjednosnih razloga.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније