Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

22. 08. 2013. 14:11 >> 14:10

PROVJERA PRED EP

Juniori od sjutra na turniru u Mađarskoj

Juniorska vaterpolo reprezentacija Crne Gore, posljednju provjeru pred odlazak na Evropsko prvenstvo na Malti, odradiće na turniru u Mađarskoj.

Izuzetno jak turnir, gdje će pored domaćina i naše selekcije učestvovati još Srbija, Njemačka i Australija. Selektor Mirko Vičević zadovoljan dosadašnjim radom momaka, a vjeruje da će spremni dočekati start šampionata.

"Ova generacija je imala šest izuzetno kvalitetnih utakmica. Početkom jula ove godine, četvovali smo na jednom Kupu, nakon toga u više navrata imali smo pripreme na podizanju fizičke spreme, kako bi što bolje dočekali predstojeći šampionat. Ovaj turnir je samo potvrda toga. Na turniru će još učestvovati pored domaćina Mađarske i nas, selekcije Srbije, Njemačke i Australije. Dvije utakmice odigraćemo u petak, a dvije u subotu, dok smo u neđelju slobodni. Nakon Mađarske, imamo još dva okupljanja – prvo je u Kotoru, a završnica je u Herceg Novom do odlaska na šampionat", kazao je Vičević.

Vičević je kazao da juniorska selekcija posjeduje veliki potencijal, kao da u toj generaciji ima igrača koji bi u budućnosti postal članovi seniorske selekcije.

"Očekivanja su velika. Preuzeli smo taj rad sa mladim snagama, kako bi unaprijedili taj sektor, kako bi viđeli na kojem su nivou mlađe selekcije i koliko se vrhunski rezultati ''A'' selekcije mogu nadopunjavati, sa igračima iz sopstvenog pogona, gledajući mlade selekcije. I došli smo do rezultata, koji je zavidan za ovaj prvi takmičarski period, a nadam se da ćemo sve to potvrditi učešćem na Evropskom prvenstvu. Ono što je sigurno jeste, da imamo veliki potencijal u mlađim kategorijama. Kroz dodatne obuke, sasvim je moguće da se današnji juniori vrlo brzo, svojim radom i kvalitetom, nametnu programu za seniorsku selekciju", zaključio je Vičević.

Evropsko prvenstvo se igra od 8. do 15. septembra na Malti. Crna Gora je u grupi sa Ukrajinom, Rumunijom i Grčkom.

(wpolomne.org)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније