Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

21. 08. 2013. 17:58 >> 17:58

POTPISIVANJE UGOVORA

Porobić: Pokušaj zaštite odlaska igrača

Programom potpisivanja ugovora sa igračima mlađim od 18 godina Vaterpolo Plivački Savez Crne Gore (VPSCG) će u saradnji sa Evropskom vaterpolo federacijom (LEN) pokušati da spriječi odlazak mladih crnogorskih vaterpolista , i njihov eventualni nastup za druge reprezentacije, rekao je direktor Saveza Petar Porobić.

On je kazao da se sličan postupak trebalo pokrenuti i ranije, navodeći ga kao jedini način da se zaštite mladi igrači pod okriljem VPSCG.

"Proces koji smo pokrenuli je neophodan, a pokazalo se da se to trebalo uraditi i ranije, jer po instrukcijama LEN novi ugovori sa igračima do 18 godina su mjerodavni, kako bi se zaštitili igrači iz našeg saveza", rekao je Porobić agenciji MINA.

Juniorski reprezentativac Nikola Radonjić odbio je da potpiše ugovor sa Primorcem, a interesovanje za njega pokazao je beogradski Partizan i on neće nastupiti za reprezentaciju na predstojećem Evropskom prvenstvu.

Ranije su crnogorske klubove Jadran i Primorac napustili Andrija Prlainović, Dušan Mandić i Gavril Subotić, koji su klupsku karijeru nastavili u Partizanu, a reprezentativnu u Srbiji.

Vaterpolo savez je u dogovoru sa klubovima ove godine pokrenuo aktivnost da se krene u potpisivanje ugovora sa igračima do 18 godina, a da potpisnici tog ugovora budu igrač, roditelj ili staratelj, klub i savez, kako ne bi došlo do odlaska u druge klubove van države Crne Gore.

Porobić je kazao da će LEN odlučiti da li će Radonjić nastaviti karijeru u Partizanu.

"Radonjić nije potpisao ugovor sa Primorcem, pa iz tog razloga VPSCG ne može da udovolji zahtjevima Partizana koji je od nas tražio sertifikat, te će LEN donijeti odluku o daljim koracima", rekao je Porobić.

Na pitanje da li će Radonjić nastaviti karijeru u reprezentaciji Srbije , Porobić je kazao da nije upoznat sa njegovim ambicijama, ali da za njegov eventualni nastup u nekoj drugoj reprezentaciji ne postoje administrativne prepreke.

"Žao mi je što Radonjić nije potpisao ugovor sa Primorcem .Ne znam koje su njegove ambicije, ali prema pravilima LEN,ukoliko igrač dobije sertifikat da nastupa za drugi klub iz druge države , igrač može da nastupi i za drugu nacionalnu selkciju, kada prođe godinu dana od posljednjeg nastupa za prethodnu reprezentaciju", rekao je Porobić.

On je kazao da svi djelovi i organi PVSCG moraju snositi odgovornost za poslove u kojima su nadležni.

"Savez mora da napravi sistem u kome će pravilno funkcionisati svi njegovi organi, s tim što će svaki organ snositi odgovornost za svoj dio posla", rekao je Porobić.

On smatra da je za visok plasman na takmičenjima, ali i za kvalitetan rad neophodno postaviti prioritete.

"Savez u svojim strategijama postavlja različite ciljeve. Naš cilj je uvijek osvajanje trofeja, ali pošto imamo mali broj klubova cilj je stvaranje igrača i stvaranje baze, koja će nam omogućiti reprodukciju A reprezentacije", rekao je Porobić.

(MINA)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније