Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

Mina [ Objavio: O.Z. ]

20. 12. 2018. 17:36 >> 17:08

JADRAN BRANI TROFEJ

Nikšić domaćin finalnog turnira u vaterpolu

Nikšić će u petak i subotu biti domaćin finalnog turnira Kupa Crne Gore, na kojem će se za trofej boriti vaterpolisti Jadran Carina, Budve, Primorca i Katara.

U petak, u 17 sati sastaće se Budva i Kataro, dok će dva sata kasnije početi duel Jadran Carina i Primorca.

Trener Jadran Carina, Vladimir Gojković kazao je da počinje borba za prvi trofej i da je cilj njegovog tima da ga odbrani.

"Borba za trofej je ono što je najvažnije u ovom trenutku. Respektujemo sve timove, u Kupu se igra jedan meč na neutralnom terenu i iznenađenja su moguća. Vjerujem da imamo kvaliet za finale i da osvojimo trofej. Sa takvim ambicijama ulazimo na finalni turnir", rekao je Gojković na konferenciji za novinare.

Trener Primorca, Petar Vico kazao je da će njegov tim probati da iznendi velikog rivala.

“Nijesmo u dobroj formi, a to i potvrđuju rezultati u posljednje vrijeme. Odradili smo mini pripreme, u nadi da ćemo se podići fizički i u polufinalu pokušamo da iznenadimo. Bitno mi je da odigramo dobro. Neke utakmice koje smo odigrali ove sezone bile su interesantne, ali nijesmo uspjeli da pobijedimo. Polufinalni duel je možda prilika za inzenađenje i pobjedu", rekao je Vico.

Trener Budve, Drago Pejaković kazao je da je njegov tim favorit u polufinalu.

"Želim da pokažemo dobru igru i plasiramo se u finale. Kada dođe do meča za trofej treba da gajimo nadu i da ga osvojimo. Na papiru smo lošiji sastav od Jadrana i Primorca, ali naša želja je da pokažemo bolju igru i taj meč učinimo neizvjesnijim", rekao je Pejaković.

Trener Katara, Mirko Vičević kazao je da će kotorski tim dati doprinos pravom vaterpolo spektaklu.

"Drago mi je da smo uopšte došli do finalnog turnira Kupa Crne Gore. Znači da radimo i takmičimo se uz svd probleme koje imamo. Mi smo na papiru, ali i defakto, mnogo slabiji rival od Budve. Nijesmo u mogućnosti ni da zaprijetimo, ali ćemo dati ono sportsko i ono što posjedujemo. Probaćemo da i polufinale bude jedna od zanimljivijih predstava. Kvalitet i iskustvo je na strani Budve. Naši mladi igrači nemaju šta da izgube. Ta razlika se u jednoj Kup utakmici može najmanje pokazati", kazao je Vičević.

Finale je na programu u subotu u 20 sati i 15 minuta.

Trofej brani vaterpolisti Jadran Carina, koji su u prošlogodišnjem finalu pobijedili ekipu Budve 12:8.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније