Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

[ Mina ]

14. 11. 2018. 18:40 >> 18:16

ODRŽANA SJEDNICA UPRAVNOG ODBORA

Savez posvećen i odgovoran u ispunjavanju ciljeva i obaveza

Vaterpolo i plivački savez i svi njegovi organi, uključujući i selektora i dalje će biti maksimalno posvećeni i odgovorni u ispunjavanju svojih ciljeva i obaveza, saopšteno je nakon sjednice Upravnog odbora (UO) te asocijacije. Saopšteno je da su rezultati došli kao plod napornog rada i zalaganja svih reprezentativaca, trenera, stručnih štabova i selektora.

Iz Saveza podsjećaju da su vaterpolisti prošle godine osvojili zlatnu medalju na juniorskom prvenstvu Evrope na Malti, a ove šest odličja.

"Seniori su osvajači Svjetske lige i bronzani na Mediteranskim igrama, dok su juniori (U19) bili vicešampioni Evrope u Minsku. Naša najmlađa selekcije U15, osvojila je dvije zlatne i jednu srebrnu medalju na takmičenjima koja važe za nezvanična prvenstva Evrope i svijeta, a ovu selekciju naredne godine očekuje prvo zvanično prvenstvo Evrope za tu kategoriju", piše u saopštenju.

Navodi se da je Savez na svim svojim nivoima uložio veliki napor da svim vaterpolo selekcijama omogući optimalne uslove za adekvatne pripreme kao i učešće na svim takmičenjima, maksimalno uvažavajuću sve potrebe svih aktera od igrača, trenera do medicinskih timova i tehničkog osoblja.

"To iziskuje i značajna finansijska sredstva koja uveliko premašuju sredstva koja nam se kao Savezu dodjeljuju na konkursu Ministarstva sporta za šta posebnu zahvalnost dugujemo našim sponzorima koji u kontinuitetu iskazuju veliko razumjevanje i naklonost ovom sportu. Nadamo se da sa ovim uspjesima, naše vaterpolo selekcije našim navijačima, državi i našim sponzorima vraćaju na najbolji način", piše u saopštenju.

Navodi se da je nakon Igara u Rio de Žaneiru selektor Vladimir Gojković dobio povjerenje i podršku UO da tokom tekućeg olimpijskog ciklusa sprovede neophodne izmjene i podmlađivanje seniroske selekcije, kao i da organizuje rad u mlađim selekcijama kako bi se i u narednom periodu, do OI u Tokiju 2020, ali i nakon toga, stvorili preduslovi za opstanak Crne Gore u vrhu svjetskog vaterpola.

"Imajući u vidu sjajne rezultate prethodne generacije taj proces je veoma težak i složen pogotovo u uslovima stalno prisutnog očekivanja sportske, ali i šire javnosti za ostvarivanjem vrhunskih rezultata na svim takmičenjima na kojima učestvujemo", piše u saopštenju.

Navodi se da očekivanja često idu i van okvira realnih, imajući u vidu bazu igrača na koju se može računati i uslove ili bolje rečeno finansijske i infrastrukturne neuslovnosti u kojima se naši vaterpolo klubovi i vaterpolo radnici trude da funkcionišu.

"Savez je sa svoje strane u protekle dvije godine u okviru svojih mogućnosti izdvajao određena novčana sredstva kako bi pomogao klubovima da se takmiče u regionalnim i evropskim ligama, dok je za rješavanje ovih drugih problema neophodno značajnije i odlučnije uključivanje nadležnih opštinskih i državnih organa", piše u saopštenju.

Navodi se daje očekivano da se pojedini reprezentativci tokom pomenutog procesa polako povlače iz reprezentacije postepeno ustupajući mjesto mlađim ili igračima koji su bili u drugom planu.

"Svako neplanirano povlačenje, a pogotovo onih igrača koji su bili okosnica u prethodnom periodu, izaziva probleme i dileme u javnosti, pogotovo ako nije komunicirano na pravi način sa predstavnicima Saveza. Podvlačimo još jednom apsolutnu želju svih u VPSCG da sve naše reprezentativne selekcije nastupaju u najboljim mogućim sastavima, u kojima niti jedan član tima nema dileme ili preduslove svog nastupa za nacionalni tim", piše u saopštenju nakon sjednice Upravnog odbora.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније