Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

[ Dnevne novine ]

04. 10. 2018. 09:38 >> 09:16

ISKUSNI DANILOVIĆ

"Privukli su me planovi Budve"

Vaterpolo klub Budva ima ambicije da dođe do finala u domaćim takmičenjima kao i za promociju u Regionalnu A1 ligu, iskusni Kotoranin Damjan Danilović.

Budva je na na novom početku. Mlada i talentovana ekipa pokušaće ove sezone da se vrati u Regionalnu A1 vaterpolo ligu, ali i da u nekom od domaćih takmičenja pokuša da pomrsi račune već godinama neprikosnovenom Jadranu. Na tom putu od velike pomoći u bazenu mladim momcima koje trenira Drago Pejaković biće nekadašnji šampion Evrope Damjan Danilović, koji se odlučio da nakon godina igranja u inostranstvu (prošlu poveo u italijanskom klubu Nuoto Katanija) vrati u Crnu Goru.

"Odlučio sam da se vratim kući, crnogorskom vaterpolu i vaterpolo kampu kojeg smo prvi put ove godine pokrenuli Vjekoslav Pasković i ja. Uprava Budve je bila jako zainteresovana da im pomognem ove godine u nastupu u Regionalnoj A2 ligi i domaćim takmičenjima na obostrano zadovoljstvo brzo smo došli do dogovora", istakao je za Danilović za Dnevne novine.

Šta Vas je privuklo da se vratite u crnogorski vaterpolo?

"Planovi kluba, kao i da odigram još jednu sezonu i pomognem mladim igračima. Mislim da je jako zdrava i radna atmosfera u klubu i sigurno da Budva ima ambicije da dođe do finala u domaćim takmičenjima kao i za promociju u Regionalnu A1 ligu”, istakao je ljevoruki vaterpolista. Biće jako naporna sezona, jer je ovo možda i najmlađi tim na papiru, ali i veliki motiv da pokažemo da možemo da se vratimo na stare staze slave Budve", dodao je Danilović.

Mogu li Budva i Primorac ove sezone da zaprijete Jadranu?

"Jadran je i dalje kvalitetna ekipa, ali izgubio je dosta u odnosu na prošlu godinu odlaskom par igrača koji su bili okosnica kluba. Svako će tražiti šansu da se domogne jednog odličja", rekao je Danilović.

Klupski vaterpolo je daleko od kvaliteta koji je imao kada je Danilović nosio kapice Primorca, Jadrana i Budve prije odlaska u inostranstvo…

"Mislim da je jako bitno za crnogorski vaterpolo da imamo sve četiri ekipe koje igraju vrhunski vaterpolo, kao što je to bilo u periodu kada je Primorac bio šampion Evrope, Kataro osvajač LEN kupa, Budva učesnik fajnal-fora LŠ, Jadran osvajač Regionalne lige. Tada se igrao vanserijski vaterpolo", nema dilemu iskusni Kotoranin.

Kako Vam se čini mladi sastav Budve?

"Sastav Budve je jako mlad, a meni je to veliki motiv jer radim, igram i družim se sa igračima mnogo mlađim i jednostavno se stalno takmičimo. Treba dosta rada i truda što prepoznajem u trenerima Pejakoviću i Aleksiću da bi se mladi igrači oblikovali, izgradili i bili spremni da budu oslonac ekipe”, kazao je Danilović.

Nekoliko njih je talenat pokazalo u mlađim selekcijama Crne Gore ovog ljeta petorica su bili dio srebrnih "ajkulica" sa EP.

"Crna Gora je puna vaterpolo talenata samo se tim talentima moraju obezbijediti osnovni uslovi za rad i razvijanje u šampione", zaključio je Danilović.

Sezonu u A2 ligi Budva otvara 13. oktobra protiv Kopra na svom bazenu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније