Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

[ Dnevne novine ]

05. 09. 2018. 12:31   >>  12:13

"BOMBARDER" MIJUŠKOVIĆ

"Samo pratimo korake naših idola"

Kakvi su uslovi u kojima odrastaju odavno je poznato i trebalo bi da zamisle mnoge u Crnoj Gori, ali mladim vaterpolistima u našoj zemlji to mnogo ne smeta da vršnjacima širom svijeta drže lekcije na velikim takmičenjima.

Iz ljeta u ljeto u Crnu Goru stiže neka od medalja mlađih vaterpolo selekcija, a ove godine za nju su bili zasluženi juniori koji su u Minsku na Evropskom prvenstvu zagrizli srebro.

Jedan od heroja ajkulica bio je "bombarder" Petar Mijušković, koji je po povratku u Crnu Goru pričao za Dnevne novine.

"Postoji žal što nismo osvojili zlato, ali svakako da je i srebro ogroman uspjeh", počeo je Mijušković.

"Sve ovo treba da nam bude podstrek da nastavimo da radimo još jače u klubovima i da naredne godine na Svjetskom prvenstvu za ovo godište napravimo još jedan uspjeh", dodao je Mijušković.

O talentu, saigračima iz Kotora

Crna Gora je tako i ovog ljeta pokazala da je nepresušan izvor vaterpolo talenata.

“Uvijek je ovdje bilo puno talenata i od malih nogu djeca su u u dodiru sa vodom. Naravno, ovo je jedan od vodećih sportova u Crnoj Gori i sport koji donosi mnogo medalja i pehara, pa samim tim djeca imaju svoje idole i samo prate njihove korake”, jasan je Mijušković. “Pored toga radi se dobro u svim klubovima, stručni štab je veoma kvalitetan i samim tim rezultati moraju doći”, rekao je Mijušković.

U klubovima se dobro radi, ali neki od klubova rade u veoma teškim uslovima.

“Svi smo upoznati sa situacijom u kojoj se nalaze igrači iz Kotora. Samim tim što nemaju bazen, treniraju u znatno težim uslovima, jer moraju svakodnevno da putuju i svi se iskreno nadamo da će se taj problem što prije riješiti i da će uslovi za treniranje prvog tima i mladih selekcija biti na nivou kao što su ranije bili”, istakao je mladi vaterpolista Jadrana iz Herceg Novog.

O osam golova na jednom meču

Između ostalih utakmica u Minsku Petar Mijušković će posebno pamtiti duel sa Bjelorusijom kada je postigao osam golova jedan manje od cijelog domaćeg tima.

“Jednostavno, ušao sam u taj meč kao i u svaki drugi na šampionatu veoma motivisan. Uz moje saigrače koji su nezamjenivi, koji su mi posao učinili lakšim i uz šut koji me je krenuo od početka došao sam do cifre od osam golova”, prisjetio se na kraju razgovora Mijušković.

Nova sezona i nova velika šansa u Jadran Carinama

Petar Mijušković je posljednjih godina rastao u redovima šampiona Crne Gore Jadrana iz Herceg Novog, a ove sezone će najvjerovatnije biti mnogo prostora da na pravi način pokaže svoj talenat.

“Prošle godine sam bio stalan član prve ekipe Jadrana i dobijao sam šansu nekad veću nekad manju, zavisilo je od situacija. Ove sezone napravile su se velike rotacije u ekipi i gro tima činićemo mi mladi koji ćemo dobiti šansu da se pokazemo u još boljem svjetlu. Svaka sezona donosi nove izazove, nova zalaganja i prepreke, a ja se nadam samo najboljem”, zaključio je Mijušković.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније