Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

04. 08. 2013. 08:12 >> 13:31
11

SIJA KAO ZLATO

Velika kao Lovćen i Durmitor, lijepa kao Boka

Vaterpolisti Crne Gore osvajanjem srebrne medalje dokazali su da su tim za velika takmičenja i velike uspjehe, navodi se u brojnim čestitkama proslijeđenim sinoć na adresu naših vaterpolista, stručnog štaba i rukovodstva saveza.

Predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta Dušan Simonović, u čestitki upućenoj srebrnim vaterpolistima, kazao da su na utakmicama u Barseloni dali golove svojih života i po ko zna koji put obradovali naciju.

On je kazao da su vaterpolisti tamo gdje im je uvijek i bilo mjesto - u vrhu svjetskog vaterpola.

"Vaša iskrena predanost i istrajnost dovela vas je tu gdje ste sada i ja vam još jednom od srca čestitam i želim mnogo uspjeha u svijetloj budućnosti koja je pred vama. Hvala vam što ste još jednom, na najljepši mogući način, predstavili svoju zemlju. Vaš uspjeh je primjer svima", kaže se u čestitki Simonovića.

Upravi, stručnom štabu i sjajnim vaterpolistima Crne Gore čestitku za veličanstveni uspjeh na Svjetskom prvenstvu, uputio je predsjednik države Filip Vujanović.

„Ovaj veliki uspjeh našeg vaterpola je još jedno od vrijednih dostignuća našeg sporta, čini nas ponosnim i obavezuje na trajno poštovanje naših vaterpolo heroja. Postignuti uspjeh će biti inspiracija svim sportistima i dokaz da prave vrijednosti obezbjeđuju najveća sportska ostvarenja", kaže se u čestitki Predsjednika.

„Da je Crna Gora zemlja sporta i velikih sportskih talenata vi ste još jednom, čitavom sportskom svijetu, na najubjedljiviji mogući način potvrdili, navodi se u čestitki premijera Mila Đukanovića.

Đukanović dalje dodaje: „Osvajanjem titule vicešampiona svijeta učinili ste nas ponosnim, i dali nam novi, snažan podsticaj da dodatno radimo na unaprjeđenju uslova za dalji razvoj crnogorskog sporta. Neka je vječna Crna Gora!“

„Crnogorske ajkule noćas ste cijelu Crnu Goru digli na noge  i podsjetile nas  koliko je velika i moćna snaga sportskog duha. Svojom odlučnošću i vjerom savladali ste prepreke i potvrdili da naša mala zemlja vazda može više i bolje“, navodi se u čestitki predsjednika Skupštine Ranka Krivokapića.

„Srebrom zlatnog sjaja kojim ste obasjali Crnu Goru, ispisali ste novu stranicu istorije crnogorskog vaterpola i crnogorskog sporta, kaže u svojoj čestitki predsjednik Socijalističke narodne partije Srđan Milić.

Predsjednik SNP-a je dodao: „Hvala Vam što ste  građanima Crne Gore priredili još jednu radost, sa vjerom da ćete i nadalje, ostvarujući velike sportske podvige, na evropskim i svjetskim meridijanima zapravo  biti najbolji ambasadori naše zemlje“.

„U veličanstvenom pohodu naši momci su pokazali sve ono što nam je potrebno kao naciji: hrabrost, odvažnost i istrajnost. Siguran sam da će ogroman uspjeh kojim ste nas obradovali biti nadahnuće koje će inspirisati ne samo sportiste već i cijelu naciju, naveo je u čestitki predsjednik Pozitivne Crne Gore Darko Pajović.

„Biti u svjetskom vrhu, privilegija je, a u ovom slučaju sasvim zaslužen uspjeh. Drugom mjesto na Svjetskom prvenstvu, plod je vašeg požrtvovanog i hrabrog nastupa, po kojem je naša reprezentacija prepoznata na globalnoj sceni. A to je ujedno i razlog zbog kojeg je Crna Gora još jednom ponosna na vas. U ime građana Prijestonice Cetinje i u svoje ime, čestitam vam na osvojenom svjetskom srebru, navedeno je u čestitki gradonačelnika Cetinja Aleksandra Bogdanovića.

Predsjednik Liberalne partije Crne Gore Andrija Popović čestitao je veliki uspjeh koji su naši vaterpolisti ostvarili na svjetskom vaterpolo prvenstvu u Barseloni.

„U svoje ime, i u ime svih liberala, čestitam vam viteški osvojenu srebrnu medalju, koja nas je učinila neopisivo srećnim i ponosnim na još jednu sjajnu generaciju crnogorskih sportista.

Vašom igrom i zalaganjem koje ste pokazali tokom čitavog takmičenja na najbolji način ste predstavili svoju državu i još jednom sve nas u domovini učinili neizmjerno ponosnim dijelom najmoćnije vaterpolo sile na planeti.

Vaša srebrna medalja velika je kao Lovćen i Durmitor, lijepa kao naša Boka, a zaslužena kao naša viševjekovna državna samostalnost“, navodi se u Popovićevoj čestitki.

Igra koju su pružali naši vaterpolisti  tokom čitavog prvenstva, sportski duh i zalaganje, vrijedniji su od svakog odličja, dostojni su  najvišeg društvenog priznanja i poštovanja, navodi se u čestitki koju je crnogorskim vaterpolistima, u ime Bošnjačke stranke, uputio njen predsjednik Rafet Husović.

„Ponosimo se Vašim  uspjehom,  zahvaljujemo vam  što ste svojom igrom na Svjetskom prvenstvu, kroz iskazanu borbenost, fer i korektnu igru, hrabrost i istrajnost, na najbolji način afirmisali državu Crnu Goru i njene sportske potencijale na međunarodnoj sceni“, navodi se u Husovićevoj čestitki.

Husović vjeruje da će uspjeh vaterpolista „biti novi podstrek omladini da se afirmiše i potvrđuje kroz sport, ali i cjelokupnoj društvenoj zajednici da sa dužnom pažnjom, mnogo više nego do sada, pomogne razvoj sporta, kroz ulaganja u sportske sadržaje i darovite pojedince, širom Crne Gore“.

 

Slavlje sa „zlatnim ajkulama“ na Trgu Republike u 21 sat

Svečani doček vaterpolo reprezentacije Crne Gore biće organizovan večeras na podgoričkom Trgu Republike.

Organizatori manifestacije, čiji je početak planiran za 21 sat, su Vlada Crne Gore, Crnogorski olimpijski komitet, Glavni grad i Vaterpolo i plivački savez Crne Gore.

Najavljeno je da će biti priređen bogat kulturno-zabavni program. Vaterpoliste će, sat ranije u Vili Gorica, primiti premijer Milo Đukanović.

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније