Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

01. 08. 2013. 22:19 >> 22:20

SAVLADALI "BARAKUDE"

Mađarska prvi finalista

Vaterpolisti Mađarske izborili su plasman u finale Svjetskog prvenstva u Barseloni, pobjedom nad selekcijom Hrvatske 11:10 (2:3, 4:2, 3:2, 2:3).

Prvi polufinalni meč donio je mnogo uzbuđenja. Mađari su vodili skoro cijeli meč, imali i tri gola prednosti u posljednjoj četvrtini, uporni Hrvati su uspjeli da izjednače dva minuta prije kraja, ali je Denis Varga u posljednim trenucima utakmice odveo svoju selekciju u finale.

Hrvati su odlično počeli meč. Mađarska odbrana nije imala rješenje za Jokovića i Obradovića, ali se od druge četvrtine situacija promijenila.

zahvaljujući Vargi i Vamošu Mađarska je preokrenula rezultat, pa su drugu dionicu završili sa golom prednosti. U trećoj četvrtini, Mađarska je nastavila sa dobrom igrom, odvojili su se na tri razlike, a hrvatski golman Pavić spašavao je svoj tim debakla.

U posljednjoj četvrtini, činilo se da je pobjednik riješen, ali su se izabranici Ivice Tucka vratili u meč, kada su izjednačili preko Jokovića. Ipak, Mađari su bili koncentrisaniji u finišu meča, Varga je ostao sam ispred hrvatskog gola, pa mu nije bilo teško da zatrese mrežu, čime je izborio uprolaz u finale SP.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bili su Vamoš i Šivoš sa tri gola, a na golu je odličan bio Nađi, koji je pored mnogobrojnih šuteva ioz igre, odbranio i dva peterca.

Po dva pogotka za Hrvatsku postigli su Joković, Sukno, Nikša Dobud i Paulo Obradović, dokm su se po jednom u strijelce upisali Petar Muslim i Šetka. Mađare su predvodili Marton Vamos i Marton Šivoš sa po tri pogotka.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније