Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

28. 07. 2018. 20:46   >>  20:34 16

GOJKOVIĆ NAKON GRKA

"Nemam šta da zamjerim igračima"

Selektor Vladimir Gojković poručio je da nema šta da zamjeri svojim igračima, nakon što su "ajkule", porazom od Grčke, završili kao šesti na prvenstvu Evrope u Barseloni.

"Pokušavali su igrači da nađu motivaciju, nemam šta da im zamjerim jer je teško namjestiti glavu za ovakve utakmice. Dosta puta smo igrali za to mjesto.

"Nijesu ni Grci bili na nekom vrhunskom nivou, maltene odlučila je jedna lopta. Da smo postigli gol kada smo imali priliku, možda bi mogli da kontrolišemo utakmicu. Bilo bi svakako ljepše da smo peti. Igrači su bili dobri tokom cijelog ljeta i nemam šta da im zamjerim. Iskusniji su pomogli dosta mlađim igračima, i mislim da su svi izvukli neku korist. Možda nivoom igre možemo biti zadovoljniji, ali ja nijesam zadovoljan jer nijesmo došli da se borimo za peto mjesto. Možda na početku kada smo stavili na papir nijesmo bili favoriti za medalju, ali smo cijelo ljeto igrali na dobar način. Vjerovali su igrači, vjerovao sam ja, da možemo da idemo dalje. Imali smo nekoliko pehova, mada možda treba zaslužiti sreću da bi se dobila. Mislim da smo na pravi način odigrali mečeve sa Španijom i Hrvatskom, ali desilo se šta se desilo. Svakako da smo u ovom momentu željeli više."

Jedan od najiskusnijih i najboljih igrača našeg tima Aleksandar Ivović ocijenio je da utakmica nije bila valjanog inteziteta.

"Ni mi ni oni nijesmo imali nekog motiva danas da igramo. Ali, ne treba suditi ovoj reprezentaciji na osnovu ove utakmice. Ljeto je zaista bilo dugo, imali smo tri takmičenja, na dva smo uspjeli da osvojimo medalju, ali na ovom najbitnijem nijesmo. Po igrama koje smo prikazali bili smo dosta blizu medalje. Igrali smo neriješeno sa Španijom koja igra finale. Mogu da kažem da ova ekipa ima budućnost, ima li smo lijepu hemiju tokom ljeta, da nije tako sigurno ne bismo osvojili ove dvije medalje. Volio bih da ova ekipa ostane na okupu, siguran sam da na narednim takmičenjima možemo Crnoj Gori donijeti medalju", rekao je Radović.

Vladan Spaić je ocijenio da su "ajkulama" u mnogo teškom meču nedostajali Mišić i Radović.

"Nijesmo imali snage da izdržimo tempo koji je držala grčka reprezentacija. Taj manjak igrača u rotaciji je na kraju došao do izražaja. Na kraju nam je nedostajalo snage, oni su to iskoristili da postignu dva gola i prelomili utakmicu. Čestitao bih igračima i stručnom štabu na poštenoj borbi za medalju, ponosan sam jer znam da smo dali sve od sebe. Nedostajalo je i sreće, ali se nadam da će nam se na sljedećem takmičenju to vratiti", poručio je Spaić.

Пратите нас на

Коментари16

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније