Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

Objavila: M.L.B. [ wpolo.me ]

23. 07. 2018. 14:48   >>  14:38 9

GOJKOVIĆ PORUČIO

Sve staje u meč s Hrvatima, motiva ne fali

Bez obzira na to ko je rival u najtežem meču na najvećim takmičenjima, cilj izabranika selektora vaterpolo reprezentacije, Vladimira Gojkovića i dalje je isti - pobjeda i borba za neku od medalja.

To je poručio selektor vaterpolo reprezentacije, uoči meča protiv aktuelnog šampiona svijeta - selekcija Hrvatske.

"Četvrtfinale je najteža utakmica na prvenstvu. Sve staje u taj jedan meč, ali to smo znali i prije dolaska na šampionat da ćemo imati težak meč, Grci ili Hrvati. Došli su nam Hrvati, znamo dosto o njima, znaju oni o nama. Svjetski prvaci, dosta dobro su igrali na turniru, iako tokom ljeta nijesu bili na nivou. Znamo koje su im vrline, znamo koje su im mane, možemo da igramo sa njima. Nadam se da ćemo dobro otvoriti utakmicu, što bi nam dosta olakšalo stvari. Odbrana mora biti na visokom nivou, jer imaju dva najbolja centra na svijetu u ovom momentu, veliki broj isključenja zarađuju na njima. Sa igračem više koriste dosta šansi. Imaju još dosta kvaliteta, ali to je jedan od zadatak gdje ih moramo zaustaviti. Joković i Garsija? Ovaj put igraju u paru, iako su cijelo ljeto igrali odvojeno. Izuzetno dobro djeluju. Vrhunski igrači koji imaju tri Olimpijske igre iza sebe. Teško je pričati o njihovim manama. Ali, imamo mi igrače koji mogu da im se suprostave, čak i da budu dominantni u duelima sa njima. No, njihovu organizaciju igre i saradnju sa centrima moramo zaustaviti. Mislim da možemo da plivamo sa njima, dosto dobro smo plivali cijelo ljeto, i pokušaćemo sa visokom tempom da uđemo u utakmicu", kazao je selektor Gojković uoči tog duela.

Aleksandar Ivović ističe da motiva ne fali protiv jedna od najboljih selekcija svijeta, ali da ih to neće uplašiti da pruže maksimum.

"Raspoloženje je odlično, nema razloga da bude drugačije. Na šampionatu, do sada, nemamo poraza, mislim da smo pružili dobru igru izuzev možda protiv Francuza kada smo promašili dosta zicera, kada nijesmo uspjeli da prelomimo utakmicu na samom početku. Kao što smo to uradili protiv Rumunije i poslije je bilo sve lakše. Onda se i mi rasteretimo psihički kada krene napad. Vidjeli ste na kraju ubjedljiva pobjeda, ali je jako teško dobiti Rumune sa deset golova razlike, to nijesu uspjeli ni Srbija ni Rusija. Sve nas to raduje pred duel sa Hrvatskom. Biće jako teško. Dobro se poznajemo, po meni jedna od dvije najbolje selekcije na šampionatu. Ne treba bježati od njihovih kvaliteta, takođe to ne treba da nas uplaši da pružimo maksimum. Meni je iskreno najdraže igrati takve utakmice, lakše se pripremiti za ovakvog rivala nego na primjer za Rumuniju koju morate da pobijedite, i imate neko opterećenje. Sada znam da igram protiv najboljih igrača na svijetu, i to će biti jedno nadmetanje gdje ćemo vidjeti koliko stvarno može ova ekipa. Naša reprezentacija prvi put u ovom sastavu igra protiv Hrvatske, tako da ćemo dobiti pravu sliku koliko trenutno možemo protiv najjačih na svijetu", kazao je Ivović.

Utakmica sa Hrvatskom igra se u utorak od 18 sati i 30 minuta. Pobjednik ovog meča u polufinalu igraće sa boljim iz duela Srbije i Mađarske. Druga dva para četvrtfinala su Italija - Rusija odnosno Španija - Grčka.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније