Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

[ Mina ]

10. 07. 2018. 16:46 >> 16:32
3

BRGULJAN PORUČIO

Imamo motiv i želju da napravimo dobar rezultat

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore ima motiv i veliku želju da na Evropskom prvenstvu (EP) u Barseloni ostvari dobar rezultat, kazao je kapiten Draško Brguljan.

Šampionat će biti odigran od 15. do 28. jula, a crnogorski vaterpolisti igraće u grupi sa Francuskom, Maltom i Španijom.

Crnogorski vaterpolisti u Barselonu putuju u subotu, a prvi meč, sa Francuskom, odigraće u ponedjeljak (11.00).

Za 20. jul zakazan je duel sa Maltom (17), dok će se dva dana kasnije sasati sa Španijom (22).

Brguljan je kazao da su crnogorski vaterpolo dobro spremili i da evropski šampionat dočekuju poslije dobro odigrana dva turnira.

“Stekli smo samopouzdanje, neophodno pred veliko takmičenje. Možemo da obećamo da ćemo dati svoj maksimum u svakoj utakmici od Francuske na startu, preko Malte i Španije u grupi do same završnice. Motivisani smo i imamo veliku želju da napravimo dobar rezultat”, kazao je Brguljan.

Selektor Vladimir Gojković kazao je da je EP u Barseloni najvažnije vaterpolo takmičenje ovog ljeta.

“Ulazimo u sam finiš priprema, dugo smo na okupu. Radili smo dobro, odrađeno je dosta od onoga što smo planirali. Imali smo i dva nastupa, koja su prošla dosta dobro i ulila nam dozu samopouzdanja. Očekuje nas završni čin, najvažnije takmičenje za ovo ljeto. Pokušaćemo da iskoristimo posljednjih 5-6 dana i nastavimo sa onim igrama koje smo pružali u proteklom period”, kazao je Gojković.

EPCG i VPSCG produžili saradnju

Elekroprivreda Crne Gore (EPCG) i Vaterpolo plivački savez (VPS) produžili su danas ugovor o generalnom sponzorstvu za još godinu.

Ugovor je vrijedan 150 hiljada EUR, a potpisali su ga izvršni direktor kompanije Igor Noveljić i predsjednik VPS, Dejan Bajić.

EPCG i VPS sarađuju od juna 2008. godine.

Ugovor je potpisan uoči odlaska crnogorske vaterpolo reprezentacije na Evropsko prvenstvo, koje će od 15. do 28. jula biti odigrano u Barseloni.

Noveljić je kazao da su brojni uspjesi crnogorskog vaterpola i da vjeruje da će se vaterpolisti i iz Barselone vratiti “uzdignute glave”.

“Meni kada se pomene crnogorski vaterpolo prvo padne napamet Vladimir Gojković koji pliva kontru i postiže gol kada smo se svi pitali hoće li se teže povrijediti i je li mu karijera ugrožena. Ta snaga, predanost i volja ostala mi je u sjećanju.
Poželio bih našim vaterpolistia srećan put u Barselonu, da imaju srce svog selektora i da je Crna Gora ponosna na njih. EPCG je ponosna što je sponzor i što može da podrži sve te njihove napore“, kazao je Bajić na konferenciji za novinare.

Bajić se zahvalio EPCG što u kontinutietu podržava VPS, navodeći da bez tako jako sponzora Savez ne bi mogao da ispunjava sve obaveze prema selekcijama i učestvuje na takmičenjaima.

“Nadam se da EPCG vraćamo na pravi način, rezultatima i medaljama koje donosimo. Samo ove godine obradovali smo javnost sa dvije medalje – trofejom Svjetske lige i bronzanom sa Mediteranskih igara.

Očekujem da će i sa EP biti dobrih vijesti. Momci imaju znanja i hrabrosti, uz malo sreće nadamo se i dobrim vijestima iz Barselone”, kazao je Bajić.

Predstavinik Plantaža, Vladan Savović, podsjetio je da je ta kmpanija nedavno proslavila 55 godina postojanja.

“Trudili smo se da Crnu Goru predstavimo u najboljem svjetlu. Iza nas stoji tradicija i kvalitet, kao i nagrade na prestižnom ocjenjivanju vina. Jedna od nagrada je i zlato sa prozvodom Stari podrum kaberne suvinjon na Dekanterovom ocenjivanju vina u Londonu. To želimo i vaterpolistima, da se iz Barselone vrate sa zlatnom medaljom”, kazao je Savović.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније