Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

[ Objavio: O.Z. ]

24. 06. 2018. 10:57   >>  13:49 6

ČESTITKA JANOVIĆA

Pobjeda u Budimpešti, osvijetlila put do Barselone

Ministar sporta Nikola Janović, čestitao je vaterpolo reprezentaciji, selektoru Vladimiru Gojkoviću, stručnom štabu i rukovodstvu Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore, titulu prvaka Svjetske lige.

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore osvojila je sinoć drugo zlato u Svjetskoj ligi, pošto su u finalu savladali domaćina Mađarsku nakon peteraca.

Janović je uvjeren da će taj uspjeh crnogorskim vaterpolistima osvijetliti put da iz Budimpešte, preko Taragone, ovog ljeta stignu i do evropske medalje u Barseloni.

On je kazao da crnogorski vaterpolitisti na finalnom turniru Svjetske lige, nijesu znali za poraz, već da su hrabo, bez posustajanja, ostavili srce u bazenu i spektakularnim povratkom među svjetske vaterpolo sile, pozlatili crnogorski vaterpolo.

"Još jednom medaljom, ovjekovječili ga uspjehom vrijednim poštovanja, a crnogorske građane, zaljubljenike u sport, još jednom usrećili i ispunili neizmjernim nacionalnim ponosom.Vi ste sportisti sa velikim snovima, a Crna Gora država sporta sa jakom vizijom, koja zna da cijeni uspjehe naših šampiona", kazao je Janović.

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović uvjeren je u još svjetliju budućnost crnogorskih "ajkula" poslije svih uspjeha i medalja.

"Danas kad sportisti Crne Gore na svim frontovima biju sportske bitke, vaterpolisti su bili i ostali pramac i kormilo crnogorskog sporta koji u kontinuitetu plove ka najvećim ciljevima. Ogrnuti odličjem Svjetske lige, našom zastavom i himnom na najvećim svjetskim postoljima, vaterpolisti Crne Gore su i svojim sunarodnicima, ali i svim ljudima na svijetu pokazali da samo kvantitet ne daje kvalitet, već rad, požrtvovanje, želja i talenat decenijama unazad, a što je zaloga i stremljenje za naredne decenije i generacije", naveo je Brajović.

Predsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović istakao je da su sportisti ti koji nas uvijek obraduju lijepim vijestima.

"Vaš trud i požrtvovanost, vaš kontinuitet u davanju maksimalnih napora kako bi našu zemlju predstavili u najboljem svjetlu zaslužuju samo riječi hvale. Hvala vam što nas uvijek nanovo podsjetite da nema nedostižnih ciljeva ako iza vas stoji maksimalni trud i rad. Hvala vam što nas činite ponosnim na svakom međunarodnom takmičenju na kojem učestvujete. Hvala vam što u vremenu sumnjivih vrijednosti vi pokazujete put za one prave. A ova medalja nas dodatno obavezuje da stvaramo najbolje moguće uslove za bavljenje sportom za vas ali i nove generacije”", stoji u čestitki Abazovića.

Našim vaterpolistimma čestitao je i naš zlatni olimpijac iz Los Anđelesa i predsjednik Liberalne partije Andrija Popović.

"Naši zlatni momci potvrdili su snagu svojeg kvaliteta koji je istrajao i istrajava i čuva mjesto crnogorskog vaterpola u samom vrhu sportskih evropskih i svjetskih uspjeha i pobjeda. Učinili ste ponosnim, po ko zna koji put, sve nas, svakog građanina i Crnu Goru i neizmjerno vam hvala na tome", naveo je Popović.

Poručio je da ovaj uspjeh obavezuje da se još snažnije nastave ulaganja u sport i u mlade sportiste.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније