Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

[ wpolo.me, rtcg.me ]

21. 06. 2018. 22:26   >>  22:14 2

"AJKULE" VJERUJU U FINALE

Gojković: Možemo da igramo sa Špancima

Selektor Crne Gore Vladimir Gojković istakao je da njegov tim može da igra sa Španijom, te da je dobro poznaje. "Ajkule" su u četvrtfinalu Svjetske lige pobijedile Kazahstan 14:6, a selektor je posebno bio zadovoljan što je uspio da odmori neke igrače.

"Znali smo prije meča da smo bolja ekipa, to smo i opravdali. Imali smo dobar pristup. Već sredinom treće četvrtine smo riješili utakmicu, tako da smo imali prostora da odmorimo malo igrače, i da rotiramo malo više. Dosta je naporno, igra se već četvrti dan bez prestanka. Španija nam je dobro poznata, uvijek igraju na isti način, igraju brži vaterpolo od svih nas. Pokazali su da su dobra selekcija iako im je veliki broj igrača bio sa Barselonetom na završnom turniru Lige šampiona. Pobijedili su Hrvatsku, savladali Australiju u meču koji je dosta dugo bio u egalu. Možemo da igramo sa njima, kad smo došli do ove faze želimo da slavimo i plasiramo se u finale", kazao je selektor Vladimir Gojković.

Da vjeruju u još jednu pobjedu i plasman u finale poručili su Vladan Spaić i Marko Petković.

"Nakon tri pobjede u grupi, dobili smo lakšeg rivala u četvtrfinalu, što smo na kraju i iskoristili. Nijesmo krenuli kako smo planirali, međutim u drugom dijelu smo zaigrali našu igru, napravili veliku prednost i iskoristili da odmorimo neke iskusnije igrače, i igrače koji su više igrali odmorimo za polufinale. Španija je uvijek jedan od favorita za medalju, kako ovdje tako i na Evropskom prvenstvu čiji su oni domaćini u julu. Izuzetno ozbiljna ekipa, ali mi imamo svoje kvalitete, vjerujemo u sebe i nadamo se povoljnom rezultatu", kazao je Spaić.

Petković očekuje uzbudljivu utakmicu.

"Dobrim igrama uspjeli smo da izborimo prvo mjesto u grupi i zakažemo duel sa ekipom Kazahstana u četvrtfinalu. Odigrali smo djelimično dobru utakmicu protiv njih. Bilo je dosta padova u igri, dosta grešaka koje moramo da ispravimo ako mislimo da slavimo u polufinalu. Do kraja meča smo uspjeli da napravimo veću razliku, neki stariji igrači koji su dosada imali veću potrošnju su uspjeli da odmore, imaćemo više od 24 sata da se oporavimo za polufinale. Špance jako dobro poznajem, dugo igraju zajedno, što kroz reprezentaciju, što kroz klub. Jako brza ekipa, požrtvovana. Očekujem jako dobru i interesantnu utakmicu sjutra i nadam se pobjedi", poručio je Petković.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније