Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

28. 07. 2013. 11:48 >> 09:23
8

SIGURAN PROLAZ

"Ajkule" ubjedljivo protiv Kanade

Vaterpolisti Crne Gore plasirali su se u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Barseloni. "Ajkule" su danas ubjedljivo savladale selekciju Kanade 12:4 (2:1, 3:0, 3:3, 4:0), i sada čekaju duel, vjerovatno protiv selekcije Srbije, koja igra protiv slabašne Rumunije.

Najbolji meč crnogorskih vaterpolista do sada na SP u Barseloni. Odbrana je bila odlična, dvije četvrtine nijesmo primili gol, iako Kanada važi za selekciju koja se ne predaje ni kada ispred sebe ima daleko jače ekipe.

Izabranici selektora Ranka Perovića samo jednom, na startu, dozvolili su rivalu da izjednači (1:1), a pitanje pobjednika riješili su već na polovini meča, kada su nakon serije 4:0 došli do vođstva od 5:1.

Do kraja meča, prednost je samo rasla, a nakon serije 4:0 u posljednjoj dionici, ona je iznosila osam razlike, a na semaforu je pisalo konačnih 12:4.

Najefikasniji u crnogorskoj selekciji bio je Aleksandar Ivović sa tri, po dva gola postigli su Nikola i Mlađan Janović i Draško Brguljan, a po jedan Filip Klikovac, Ugo Kruzija i Antonio Petrović.

Dvostruki strijelac za Kanadu bio je Konstantin Kudaba, dok su po jednom Miloša Šćepanovića savladali Nikolas Konstantin Bikari i Kevin Grem.

Crna Gora će u četvrtfinalu igrati sa Srbijom, koja je savladala Rumuniju 13:5. Četvrtfinalni dueli na programu su u utorak.

 

Tok meča:

Prva četvrtina (2:1) :

Mlađan Janović je iskoristio igrača više u prvom napadu naše reprezentacije, nakon što je Klikovac izborio isključenje Robinsona.

Kanađani nijesu uspjeli da iskoriste sljedeći napad, ali Klikovac je bio neoprezan, izgubio je loptu na tri metra od gola, što su kanađani iskoristili za izjednačenje.

Novo vođstvo "Ajkulama" donio je Mlađan Janović, ponovo nakon isključenja jednog od igrača Kanade. U finišu prve dionice, Crna Gora nije iskoristila dvije situacije sa viškom igrača, Janović i Jokić nijesu uspjeli da povećaju prednost. Na drugoj strani, Kanađani  takođe ne uspijevaju da realizuju brojčanu prednost. Treba istaći da je na startu meča raspoložen bio golman Šćepanović, koji je zabilježio 3 odbrane u prvom dijelu.

Druga četvrtina (3:0) :

 Ivović je nakon dva i po minuta igre u drugom dijelu meča povisio na 3:1, šutem iz faula sa pet metara od gola protivnika. "Ajkule" prvi put vode sa dva gola prednosti.

Naši vaterpolisti odlično igraju u odbrani, ne dozvoljavaju protivniku da ugrozi gol danas sigurnog Šćepanovića, koji je dodao još dvije odbrane.

Nakon brze kontre, Nikola Janović, na asistenciju Paskovića postiže gol za 4:1, na dva i po minuta do poluvremena.

Nako tri neiskorištena igrača više, mreža Kanade se opet zatresla. Klikovac postiže gol, i sa četiri  razlike izabranici Ranka Perovića idu na pauzu.

Treća četvrtina (3:3) :

U prvom napadu, koji je izborio plivanjem Draško Brguljan, Crna Gora postiže novi gol. Nikola Janović je šutirao iz daljine, nakon dodavanja Klikovca sa pozicije "sidraša".

Drugi pogodak u ovoj četvrtini viđen je odmah nakon minuta igre, Kulaba je pogodio za Kanadu, smanjivši prednost na četiri razlike.

U sljedećem napasu odlična akcija naših, Pasković je snažno šutirao, ali pogađa prečku.

Šćepanović je još jednom odbranom osigurao novi napad svojim saigračima, koji je Kruzija krunisao pogotkom. Važan pogodak za njegovo samopouzdanje.

Nakon toga uslijedila je greška naših. Brguljan je isključen zbog prekršaja nad Pikarijem, a Grejem uspijeva nekako da savlada Šćepanovića, smanjivši ponovo na četiri razlike.

Na 20 sekundi do kraja treće dionice, novi gol Kanađana,  Kudaba ponovo strijelac. Ipak, na drugoj strani, Petrović je, svojim prvim golom na turniru, odmah uzvratio, pa na semaforu stoji 8:4.

Zanimljivo, u ovoj četvrtini nijesmo iskoristili nijednu situaciju sa igračem više.

Četvrta četvrtina (4:0) :

Kanađani imaju prvi napad, ali Pikari nije uspio da pored Ivovića uputi opasan šut ka golu Šćepanovića. Kanađani ne odustaju, novi pokušaji, ovog puta Grejem, ali pored gola.

Ako ne umiju Kanađani, umije Aleksandar Ivović, koji je snažnim šutem iznenadio golmana Rendla, 9:4 za Crnu Goru, koja još jednom igra sjajno u odbrani.

Uslijedili su promašaji na obje strane, Brguljan je primašio iskosa sa desne strane, pogodio stativu, dok je Grejemov na drugoj strani odbranio Šćepanović. I njegov kolega na drugoj strani, Rendl, spašava svoju mrežu, upisavši četvrtu odbranu danas.

Drugi gol u ovoj četvrtini postignut je nako odlične odbrane Kruzija, koji je proigrao Ivovića, a naš sjajni bek donosi vođstvo od šest razlike, prvi put danas.

Ubrzo je ta prednost povećana na sedam razlike, odlično je isplivao kontru Draško Brguljan, koji se našao sam ispred gola Kanade, i postiže svoj četvrti gol, a 11. za "Ajkule".

Na 45 sekundi do kraja meča, novi gol za Draška Brguljana, za ubjedljivu pobjedu i siguran prolaz u četvrtfinale.

 

 

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније