Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

Mina; B.V.

15. 05. 2018. 14:28 >> 14:23

DOMAĆI KLUBOVI

Gojković objavio spisak za pripreme

Selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore, Vladimir Gojković objavio je danas spisak kandidata iz domaćih klubova za pripreme seniorske reprezentacije, koje će od 16. do 30. maja biti održane u Herceg Novom, saopšteno je iz Vaterpolo saveza.

 

Gojković je saopštio i spisak kandidata za seniorsku reprezentaciju za sezonu 2017/18, za tri takmičenja koja crnogorsku reprezentaciju očekuju ovog ljeta.

Za pripreme u Herceg Novom pozvani su:

Budva: Miloš Krivokapić, Branko Franeta i Savo Ćetković;

Primorac: Goran Grgurević, Dušan Matković

Jadran Carine: Slaven Kandić, Bojan Banićević, Vlado Popadić, Dimitrije Kriještorac, Vladan Spaić, Aleksa Ukropina, Petar Tešanović, Đuro Radović;

Cattaro: Miroslav Perković

Za te pripreme pozvani su još igrači iz inostranstva Jovan Sarić i Matija Brguljan .

Gojković je kazao da reprezentacija kao i svake godine počinje pripeme sa igračima iz domaćih klubova.

"Već tokom druge sedmice očekujem da nam se priključi određeni dio starijih igrača. Početkom juna većina njih biće na raspolaganju, osim onih koji igraju finalni turnir Lige šampiona. Veliki broj je igrača koji su imali napornu sezonu, i njih ćemo polako oporavljati pa početi pripreme za EP", istakao je Gojković.

Crnogorsku selekciju od 18. do 23. juna očekuje finalni turnir Svjetske lige u Budimpešti, od 26. juna do 2. jula učestvovaće na Mediteranskim igrama u Taragoni, dok je EP u Barseloni od 15. do 28. jula.

Gojković je naglasio da je grupa na finalnom turniru Svjetske lige zahtjevna, dok grupa na Mediteranskim igrama nije.

"To je sve u sklopu priprema za EP u Barseloni. Još ne znamo da li ćemo sa najjačim sastavom nastupiti u Svjetskoj ligi jer nemamo potvrdu FINA o broju igrača sa kojima možemo da raspolažemo, da li će učestvovati 13 ili 15. Cilj je da na Mediteranskim igrama nastupimo u najjačem sastavu kako bi se što bolje pripremili za šampionat u Barseloni", kazao je Gojković.

Gojković je saopštio i spisak kandidata za A reprezentaciju za sezonu 2017/18, za tri takmičenja koja crnogorsku selekciju očekuju ovog ljeta.

Na spisku su:
Dejan Lazović, Draško Brguljan, Bojan Banićević, Marko Petković, Mlađan
Janović, Aleksandar Radović, Dragan Drašković, Aleksa Ukropina, Aleksandar Ivović, Saša Mišić, Uroš Čučković, Nikola Murišić, Miloš Sćepanović, Vladan Spaić, Filip Klikovac, Stefan Vidović.

Pozvani su i Slaven Kandić, Bogdan Đurđić, Đuro Radović, Vlado  Popadić, Dimitrije Kriještorac, Alesandro  Kralj, Matija Brguljan, Jovan Sarić, Dušan Matković, Branko Franeta, Petar Tešanović, Miroslav Perković, Nikolas Saveljić i Filip Gardašević.

Na širem spisku, za prvi dio priprema u maju, su još Dušan Banićević, Goran Grgurević, Savo Ćetković i Miloš Krivokapić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније