Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

24. 07. 2013. 15:54   >>  15:57 3

SP U BARSELONI

Srbiji derbi; sigurni Hrvati

Srpski vaterpolisti, u derbiju dana, pobijedili su selekciju Mađarske 13:10, dok su Hrvati savladali nejaku Kanadu 13:8. Obje selekcije gotovo izvjesno će piti prve u svojim grupama, pošto ih do kraja očekuju dueli sa Kinom, odnosno Južnoafričkom republikom.

Srbija je danas bila bolja od svojih velikih rivala Mađara 13:10 (2:3, 5:2, 2:2, 4:3) u drugom kolu Svjetskog prvenstva, što im je bio prvi pravi test, nakon uvodne pobjede nad Australijom.



Mađari su bili bolji na početku meča, prva četvrrtina pripala je njima, ali su "Delfini" u nastavku utakmice pokazali svoj kvalitet, do poluvreman uspjeli da preokrenu i na pauzi odu sa rezultatom 7:5.

U nastavku je viđena čvrsta igra oba tima, posebno u defanzivi. Srbija je uspjela da "pobjegne" na tri razliku i do kraja susreta su održavali tu prednost.

U pobjedničkoj ekipi najefikasniji su bili Slobodan Nikić i Andrija Prlainović su sa po tri gola, dva puta u strijelce se upisao Filip Filipović, dok su se po jednom pogodili Duško Pijetlović, Vanja Udovičić, Dušan Mandić, Miloš Ćuk i Stefan Mitrović.

Izabranici Dejana Savića sjutra igraju svoj treći meč protiv selekcije Kine.

Danas je u bazenu u Barseloni viđena jedna zanimljiva situacija. Pri vođstvu Srbije 6:4 u drugoj četvrtini, Mađar Hošnjanski je šutirao, lopta je odskočila od vode, otišla pod prečku i odbila se od grede koja se nalazi unutar gola. Međutim, sudije nijesu vidjele jasno cijelu situaciju, mislili su da je lopta pogodila okvir gola, tako da regularan pogodak isprva nije priznat. Ipak, sa zakašnjenjem, gol je priznat.

Mađarski selektor, Tibor Bendek, odmah je skočio ka sudijama burno reagujući na njihovu odluku, dok se njegov kolega Dejan Savić, smijući se, pokazivao svojim igračima da krenu u napad.





Hrvati rutinski protiv Kanade

Vaterpolisti Hrvatske upisali su drugu pobjedu u Barseloni. Nakon SAD-a (9:7), "Barakude" su danas pobijedile Kanadu 13:8 (3:0, 3:3, 4:3, 3:2).



Hrvati su od starta krenuli dobro, poveli su 3:0 u prvoj četvrtini. U drugoj, Kanađani su počeli da pružaju otpor, na tri nova hrvatska pogotka odgovorili su sa isto toliko golova u mreži igrača Ivice Tucka.

Drugo poluvrijeme očekivano, prošlo je u konstantnoj dominaciji Hrvatske, koji su kontrolisali tok meča. Nijesu dozvolili kikseve, lagano povećavajući prednost, koja je na kraju iznosila pet razlike.

Sukno i Petar Muslim bili su najbolji u hrvatskoj ekipi sa po tri pogotka. Po dva su postigli Obradović i Joković, a u strijelce su se upisali i Fran Paškvalin, Anđelo Šetka i Dobud.

Posljednji meč u grupi, Hrvatska igra u petak protiv slabašne Južnoafričke Republike, koja je danas izgubila od SAD-a 16:3.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније