Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

Objavio: P.R. [ Mina ]

24. 04. 2018. 13:35 >> 13:29

GOJKOVIĆ OCIJENIO

Jadran favorit u finalu protiv Budve

Jadran Carine favorit je u finalu protiv Budve i ima kvalitet da odbrani titulu prvaka Crne Gore, kazao je trener hercegnovskih vaterpolista Vladimir Gojković.

Hercegnovski i budvanski tim petu godinu uzastopno igraće finale plej-ofa prvenstva Crne Gore.

Prvi duel na programu je sjutra u Igalu u 19 sati.

Gojković je kazao da je Jadran tokom sezone dokazao da je bolji rival, ali da sve što se dešavalo tokom sezone treba zaboraviti uoči finala.

"Vjerujem da smo favoriti, to smo pokazali tokom sezone. To ne treba da uzimamo kao parametar, jer kada neko dođe do finala, spreman je da uradi sve i da maksimum, da pokuša da napravi najviše što može. Imamo kkvalietet da odbranimo titulu i to je bio naš cilj uoči početku sezone", kazaoje Gojković na konferenciji za novinare.

On je kazao da poštuje rivala, ali da ishod finala zavisi od Jadran Carina.

"Uz poštovanje protivnika vjerujem da se mi pitamo i da ćemo, ako budemo na nivou na kojem možemo, biti u prednosti", kazao je Gojković.

On je naglasio da u finalu neće moći da računa na Aleksu Ukroinu, navodeći da je za njega zbog povrede ramena već mjesec završena sezona.

Prema riječima Vladana Spaića, Jadran carine je i pored umora maksimalno spreman za finale.

"Posjedujemo veći kvalitet, ako budemo na željenom nivou trofej će ostati u Herceg Novom. U finalu nema alibija, umor je prisutan, ali i pored problema moramo osvojiti trofej. Poštujemo protivnika, ali svjesni smo našeg kvaliteta. Ukoliko budemo pravi i na nivou Budva nema šta da traži u finalu", kazao je Spaić.

Tener Budve, Drago Pejaković kazao je da je Jadran favorit i da je tu ulogu zaslužio igrama ove sezone.

"Za naš tim je, imajući u vidu kako su se odvijale stvari ove sezone, plasman u finale veliki uspjeh. U finalu moramo dati sve od sebe da budemo protivnik na nivou, da utakmice budu zaimljivije nekp prethodnih godina. Igra i utakmice protiv Primorca bile lijepe za gledalje, volio bih da neizvjesne mečeve gladamo i u finalu", kazao je Pejaković.

On je najavio da Budva u finalu neće biti komletna.

Nedostajaće Marjan Mitrović zbog povrede lakta, a faliće u prvom meču i Dimitrije Rašković zbog obaveza u školi", kazao je Pejaković.

Centar Savo Ćetković vjeruje da će budvanski klub ponoviti izdanje protiv Primorca u polufinalu i da će se dostojno suprostaviti Jadranu.

"Nema tajni između ekipa, nadamo se da možemo da ih iznenadimo. Da nije tako ne bi ni igrali", kazao je Ćetković.

Jadran će igrati za petu uzastopnu, ukupno osmu titulu prvaka Crne Gore.

Hercegnovski tim trofej je, osim posljednje četiri (2014, 2015, 2016. i 2017), osvajao i 2009, 2010. i 2012. godine. Bio je prvak i bivše FNRJ (1958. i 1959) i Srbije i Crne Gore (2003, 2004. i 2006).

Jadran je ove sezone osvojio i Kup Crne Gore pobjedom u finalu protiv Budve 12:8.

Budva će igrati za četvrtu titulu prvaka, nakon što je šampionski trofej osvajala 1994, 2011. i 2013. godine.

Duel u Igalu počeće u 19 sati.

Igra se na tri dobijene utakmice.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније