Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

22. 07. 2013. 15:15 >> 15:15

SP U BARSELONI

Srbi i Hrvati sigurni na startu

Na startu Svjetskog prvenstva u Barseloni, vaterpolisti Srbije i Hrvatske ostvarili su pobjede protiv Australije, odnosno Sjedinjenih Američkih Država.

Selekcija Srbije u prvom kolu svjetskog šampionata savladali su Australiju 10:7 (4:3, 2:0, 1:2, 3:2). Najbolji u ekipi Dejana Savića bili su Vanja Udovičić i Duško Pijetlović sa po tri gola, dok se istakao i golman Gojko Pijetlović.

Australijanci su u prvoj četvrtini dobro parirali "delfinima". Međutim, čim je Srbija odigrala malo jače u odbrani, prednost je povećana na 6:3, a do kraja utakmice samo su je održavali.

"Kenguri" nijesu uspjeli da postignu gol skoro dvije četvrtine, a tek u trećoj su prekinuli post. Pred kraj utakmice, Australija je vratila rezultatsku neizvjesnost, smanjivši na 9:7, ali je Pijetlović situacije sa igračem više stavio takčku na današnju utakmicu.

Sljedeći meč, Srbija igra u srijedu protiv velikog rivala Mađarske.


Hrvati pravi u drugom poluvremenu




Hrvatski vaterpolisti danas su počeli takmičenje kako su i priželjkivali - pobjedom protiv neugodnh "jenkija"  9:7 (1:1, 2:2, 3:1, 3:3).

Po dva u strijelce za Hrvatsku su se upisali Petar Muslim, Paulo Obradović i Nikša Dobud, dok su jednom strijelci bili Sukno, Joković i Paškvalin.

U prvom poluvremenu ekipe su bile izjednačene, što se vidi i po rezultatu, da bi u drugom "barakude" pojačale tempo, odigrali organizovanije u odbrani, tako da su u trećoj četvrtini stekli dva gola prednosti.

Hrvati su dosta promašivali, ali Amerikanci nijesu uspjeli da to iskoriste. Pobjedu je osigurao Muslim koji je dva minuta prije kraja postigao gol za tri gola razlike (8:5).

Narednu utakmicu selekcija Hrvatske igra za dva dana protiv Kanade.









Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније