Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

[ wpolo.me ]

30. 03. 2018. 22:36   >>  22:48 2

ČETIRI POBJEDE

CG savladala i Hrvatsku, osvojila Uskršnji turnir

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore godište 2003. i mlađi sa stoprocentnim učinkom osvojila je prestižni Uskršnji turnir u Napulju koji se održava od 29. do 31. marta - u posljednjem četvrtom kolu Crna Gora je nadigrala i Hrvatsku 10:8. Podsjećamo, izabranici Veljka Uskokovića su u prva tri kola savladali Mađarsku 13:12, Italiju 15:8 i Srbiju 13:4. Naša selekcija je slobodna posljednjeg dana turnira.

Hrvatska je povela, ali su Mršić i Sladović sa po dva gola donijeli preokret, a nakon prve četvrtine bilo je 4:2 za Crnu Goru. U nastavku samo jedan gol i to Hrvatske, pa je na poluvremenu bilo 4:3 za mlade "ajkule".

Vujošević je pogodio za plus dva, ali onda serija rivala od 3:0 za preokret. Radović je poravnao na 6:6, a Mršić sa dva gola donio Crnoj Gori prednost od 8:6. Na otvaranju posljednje dionice Gopčević je pogodio za 9:6, ali uslijedila su dva gola Hrvata za neizvjesnu završnicu. Ipak, Mršić pogađa i rješava pitanje pobjednika, na kraju 10:8.

"Itekako sam zadovoljan kako posljednjom utakmicom tako i čitavim turnirom. Iako je ovo prvo veliko takmičenje za ovu uzrasnu kategoriju, pokazali su veliki stepen zrelosti, odgovornosti i kvaliteta. Kolektivnog duha takođe. Ovaj rezultat je pokazao da Crna Gora ima svijetlu budućnost, ne samo kroz ovu uzrasnu kategoriju, ali samo pod uslovom da se stvore infrastrukturni uslovi da se nastavi kvalitetno raditi sa ovom i drugom djecom. Podsjećam, da mi u ovom trenutku imamo samo četiri ozbiljna kluba, koji igraju u tri grada, na samo dva bazena", kazao je trener Uskoković.

Najbolji u našoj selekciji bio je Mršić sa pet golova, Sladović je postigao dva, a po jedan Vujošević, Gopčević i Radović.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније