Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

18. 07. 2013. 15:52 >> 15:52
2

SJUTRA ZA BARSELONU

Janović: Idemo na medalju

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore na svim takmičenjima ide na medalju i tako će biti i na Svjetskom prvenstvu u Barseloni, kazao je kapiten Nikola Janović.

Janović je naglasio da ne obećava ništa osim da će vaterpolisti dati svoj maksimum i sve uraditi da osvoje medalju.

"Vaterpolo reprezentacija uvijek ide na medalju, tako će biti u Barseloni. Ne obećavamo ništa, osim da ćemo igrati maksimalno motivisani. Na pripremama i na turnirima je bilo dobro, nadam se da će tako biti i na SP", kazao je Janović na konferenciji za novinare.

On je kazao da su očekivanja javnosti kao uvijek velika.

"Znam da su očekivanja od nas velika, uradićemo sve da prođemo što bolje. Nećemo obećavati bilo šta drugo, osim svoj maksimum", rekao je Janović.

On je, komentarišući duel sa Grčkom na otvaranju prvenstva, kazao da je prva utakmica uvijek najvažnija.

"Odigraćemo najbolje što možemo, nadam se da će to biti dovoljno za pobjedu. Dobili smo ih na turniru u Mađarskoj, ostvarili smo ubjedljivu pobjedu, možda i nerealno visoku. Sada će biti drugačija situacija", rekao je Janović.

Predsjednik Izvršnog odbora Petar Porobić kazao je da je medalja želja svih u Savezu.

"To želimo. SP će pokazati novu vaterpolo mapu Evrope i svijeta jer je dosta ekipa podmladilo sastave", rekao je Porobić.

Crnogorski vaterpolisti sjutra putuju za Barselonu, a prvi meč odigraće u ponedjeljak.

Vaterpolo i plivački savez Crne Gore produžio je danas saradnju sa Elekroprivredom Crne Gore i NLB Montenegro bankom, dok je potpisan ugovor sa kompanijom Azmnond investments Azerbejdžan Montenegro.



Potpredsjednik VPSCG Aleksandar Tičić kazao je da je sa EPCG i NLB bankom saradnja produžena na još godinu, a sa kompanijom Azmnond investments Azerbejdžan Montenegro
na godinu i po.

“Potpisani sa ugovori o sponzorstvu sa tri, možda, i najznačajnije kompanije na našem tržištu", rekao je Tičić.

Predstavnik Elektorprivrede, sa kojom je potpisan ugovor o generalnom sponzorstvu, Ranko Vojinović kazao je da ta kompanija, saradnjom sa VPSCG, doprinosi razvoju i afirmaciji ne samo vrhunskog sporta već i države Crne Gore.

"EPCG i vaterpolo reprezentacija bili su jedan tim, koji zajedno pobjeđuje i koji se dokazao. Spoj privrede i sporta recept je za vrhunska dostiognuća. Nadam se da će se i tokom SP reprezentacija se izdići i dati svoj maksimum, da će nas obradovati medaljom, a vjerujem da će biti zlatna", rekao je Vojinović.

Predstavnik Azmnond investments Azerbejdžan Montenegro, zlatnog sponzora VPSCG, Tijana Durković kazala je da je toj kompaniji drago što može dati doprinos uspjesima vaterpolo reprezentacije.

"Naš projekat u Kumboru je trenutno najveća turistička investicija u Evropi. Naši vaterpolisti su već bili na krovu Evrope. Cilj naše kompanije je da izgradnjom novih hotela crnogorski turizam podigne na mnogo veći nivo, po kojem će Crna Gora biti poznata u cijelom svijetu", rekla je Durković.

Predstavnik NLB banke, prijatelja Saveza, Mirko Marojević, kazao je da je ta banka prepoznata kao značajan sponsor sporta u Crnoj Gori.

"Podrška sportu je jedna od naših strateških smjernica. Potpisivanjem ugovora NLB banka potvrđuje svoju dugforočnu opredijeljenost razvoju sporta. Podržavamo sport i vjerujemo da će saradnja doprinijeti postizanju dobrog rezultata na SP u Barseloni", kazao je Marojević.

(MINA)

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније