Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

Objavila M.L.B.

17. 01. 2018. 18:10 >> 17:41
4

REAGOVANJU

Katić: Jadranu novca kao lani

Hercegnovska lokalna vlast saopštila je će finasijska podrška Opštine Vaterpolo klubu Jadran Carine, biti ista kao i prethodne godine, te da nema riječi o opstrukciji.

Novčana podrška koju Vaterpolo klub Jadran dobija od lokalne samouprave nije dovoljna i stanje u klubu je alarmantno, saopštili su danas predstavnici kluba na konferenciji za novinare.

Predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić, odgovorio je, da pomoć klubu za ovu godinu neće biti ništa manja nego što je bila prethodne.

"Tačnije, biće ista. Prošle godine je Jadran rebalansom umjesto 150 hiljada dobio 135, ali treba da se zna i da je budžet opštine bio planiran na 21 milion, te da je realizacija iznosila 14 miliona. To znači da bi Jadran, da smo gledali realizaciju budžeta, za 2017. trebalo da dobije 90 hiljada", naveo je Katić.

Prvi čovjek Herceg Novog kazao je da je VK Jadran imao apsolutnu podršku Opštine HN u prethodnih šest mjeseci.
“To kažem iz razloga da finansijske kartice govore da je za prvh šest mjeseci od strane redovnog finansiranja za VK Jadran izdvojeno 25 hiljada eura, a onda od kada smo mi na vlasti 100 ili 105 hiljada. Pa vidite kakav je naš odnos prema Jadranu i prema čitavom kolektivu", rekao je Katić.

Kaže i da je riječ o odgovornom odnosu lokalne uprave.

“Imamo i sredstva koja smo namjenski opredjeljivali za uslove korišćenja bazena, gdje dolazimo do još 120 hiljada eura. Što znači da je za prethodnu godinu iz budžeta opštine Herceg Novi za VK Jadran opredijeljeno 250 hiljada. Rebalansom je Jadranu uplaćeno 90 odsto onog što je predviđeno, dok je ostalim sportskim kolektivima uplaćeno 70 odsto. Zato ne vidim razlog da se bune, da govore da nemaju saradnju sa lokalnom upravom”, navodi Katić u reagovanju.

Ove godine sva sportska udružena u Herceg Novom se nalaze u budžetu kao jedna stavka, što, kako kaže Katić, znači da nema privilegovanih.

“Za ovu godinu su predviđena ista sredstva kao prethodne, samo što nisu u pitanju posebna sredstva kao do sada", kaže Katić.

Navodi i da je obaveza lokalne uprave da afirmiše i finansira amaterske sportske klubove - mlade selekcije, kadete, pionire.

“Kada pričamo o Jadranu, pričamo o profesionalnom klubu i upravo ta sredstva koja dobija Jadran treba da budu usmjerena na razvoj prije svega omladinskih selekcija, za potrebe i plivača i vaterpolista... Uz sredstva iz lokalne samouprave, Jadran naplaćuje i članarine za svu djecu koja učestvuju u plivanju i vaterpolu, tako da se i na taj način finansira. Ima i obavezu da obezbijedi sponzorstva, tu je i Ministarstvo sporta koje treba da prepozna da ima evroligaša, pa da vidimo kolika su i ta sredstva... Lokalna uprava je u skladu s mogućnostima, iako je zatekla dugovanja, ispratili Jadran u prethodnoj godini, a čak smo i u ovoj odobrili dio novca koji su tražili za putovanja...", zaključio je Katić.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније