Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

Objavio: B.V.

01. 08. 2017. 12:41 >> 12:13

IVOVIĆ PORUČIO

Vraćam se dogodine, peto mjesto uspjeh

Trofejni crnogorski vaterpolista, Aleksandar Ivović smatra da je peto mjesto koje su “ajkule” osvojile na nedavnom Svjetskom prvenstvu uspjeh i najavio povratak u nacionalni tim.

 

“Peto mjesto na Svjetskom prvenstvu je uspjeh. Treba biti objektivan. Vidjeti ko je nastupao na SP od igrača, a ko je igrao prije godinu na OI u Riju. Čitao sam kroz medije da je Crna Gora u Budimpeštu otišla sa tri debitanta. Ali se zanemarilo da je u sastavu bilo igrača koji su imali po jedan nastup za tim. Nijesu imali konstantnost i nijesu provodili ljeta sa nama. Falilo je sedam igrača iz Rija, to nije malo”,objašnjava Ivović, koji je preskočio SP, ali od EP naredne godine je uz nacionalni tim.

Osvrnuo se igrač Pro Reka i najbolji igrač naše reprezentacije, na poraz u četvrtfinalu od Grka.

“Kad se pogleda četvrtfinale i taj duel sa Grčkom ostaje gorak ukus, ne sjećam se da je nekad naša reprezentacija od nekoga, u nekom trenutku, gubila 10:2. Nijesu bili loši u prvoj četvrtini, dobro su se branili, ali dosta promašivali. Mislim da smo poslije prve četvrtine malo psihološki pali, izgubili samopozdanje… Rezultat je bio nerealan. Mislim da smo više bili rezultatom razočarani, nego zbog četvrtfinala. Sve ostalo je bilo pozitivno”, kazao je Ivović za “Arenu”.

On je ocijenio da je najlošija tačka naše igre loša realizacija.

“Neke utakmice na mali broj golova možemo da iznesemo do kraja, ali sa Grcima smo primili dosta lakih golova iz daljine. Imali su sve te naznake odakle prijeti opasnost, ali je na kraju, možda, taj neki pritisak uticao na igru. Nekoliko igrača prvi put je igralo četvrtfinale velikog takmičenja. Vidjeli ste kasnije, sa Italijom, kad je ekipa bolje odreagovala, kako se utakmica završila. Momci su stvari, koje su uvježbavali, ispoštovali, bilo je sistema u igri, agresivnosti. Recimo, sa Grcima smo stvorili pritisak. I znam da je bilo tako, jer sam godinama dio tima. Smatram da je to bilo presudno u porazu od Grčke.”

Leka će od naredne godine ponovo biti sa ekipom.

“Sve se zna, odlučio sam da odmorim, a u naredne tri godine ću biti na raspolaganju nacionalnom timu. Vratiću se, da li će pored mene biti još nekih igrača, koji nijesu bili na SP – ne znam.”

Mišljenje je da je Leka bio u timu da bi Crna Gora igrala polufinale.

“Pitanje je da sam bio da li bi se napravio bolji rezultat. Bez velikog rada nema rezultata. Treba da se radi puno i uz malo sreće dođe do završnice nekog velikog takmčenja.”

Naš reprezentativac je bio siguran da će Hrvatska doći do trona.

“Veliki kvalitet iskazala je Hrvatska. Bili su veliki favoriti. Srbija ih je na OI pobijedila ubjedljivo, znao sam da će to da im da dodatni vjetar u leđa. Gledao sam finale Mađari su se vratili, ali sve je to bilo kroz neke muke. Nije bilo tečne igre, a Hrvati su imala sve u svojim rukama.”

Ivović je prokomentarisao i igre Srbije koja je završila takmičenje s osvojenom bronzom.

“Iz njihovog ugla neuspjeh, ali opet su došli do odličja, iako to ne zadovoljava njihove apetite, nastavili su kontinuitet osvajanja medalja”, zaključio je Ivović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније