Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

[ Objavio: O.Z. ]

24. 07. 2017. 18:19   >>  18:03 2

BRGULJAN PORUČIO

Grke dobro znamo, želimo borbu za medalju

Vaterpolista Crna Gore Darko Brguljan istakao je da je Grčka favorit u četvrfinalu Svjetskog prvenstva, ali da će ekipa pružiti maksimum jer žele da uđu u polufinale i borbu za jednu od medalja.

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore igraće sjutra sa Grčkom u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Budimpešti. Crnogorski vaterpolisti kao prvoplasirani u A grupi izborili su direktan plasman među osam najboljih, što je i bio cilj pred start takmičenja.

"Svako četvrtfinale je teško. Taj najbitniji cilj da se plasiramo direktno u četvrtfinale smo ispunili, tako da sad ne treba da stvaramo sami sebi dodatni pritisak, veći nego što nosi taj meč sa Grčkom. Dosta bitna utakmica koja odlučuje dalji put. Do sada smo uvijek ta četvrtfinala gledali kao presudne utakmice, a onda kad bi došli da se borimo za medalju, rijetko smo ih uzimali. Jeste bitna utakmica, ali su mnogo bitnije one za medalju", kazao je Brguljan, prenosi sajt VPSCG.

Grčka je osvojila bronzu na prošlom šampionatu svijeta, a u našem timu svjesni su da duel mogu odlučivati nijanse.

"Imamo šansi protiv Grčke koja brani bronzanu medalju. Dovoljno dobro ih znamo. To je praktično ista ekipa, promijenili su samo dva igrača, a izgubili su dva bitna, Afrodakisa i Milonakisa. Ali, to je jedan meč, jedna odbrana, jedan šut, jedan individualni potez. Utakmica na gol razlike, mislim da će odlučiti pojedinac, jedna odbrana golmana... Oni jesu favoriti, ali nećemo se predati tako lako. Moramo pružiti maksimum, želimo da uđemo u polufinale, da se borimo za medalju", istakao je Brguljan.

Na startu smo remizirali sa Kanadom 8;8, dok smo bili ubjedljivi protiv Kazahstana (13:5) i Brazil (14:5). Grčka je bila drugoplasirana u grupi, savladala je Španiju i Južnu Afriku a poražena je od Srbije 11:6. U osmini finala eliminisala je Japan 14:4.

"U nekim projekcijama prije početka šampionata sve je išlo ka tom duelu sa Grčkom. Dosta smo ga pripremali i provlačili kroz pripreme, čak smo imali i sparing mečeve sa njima. Mislim da smo dovoljno spremni, da smo dovoljno motivisani, i očekujem da pružimo najbolju moguću partiju u ovom momentu", kazao je kapiten naše reprezentacije, golman Miloš Šćepanović.

On je imao samo riječi hvale za rivala u borbi za polufinale.

"Radi se o fantastičnom protivniku, ekipi koja je pretrpjela minimalne promjene, ali na mjestima gdje su ih napuštili vrhunski grači, su našli odlične zamjene, igrače koji ih mijenjaju na dostojan način. U njihovoj igri se ništa značajno nije promijenilo. Fizionomija igre je ista kao proteklih par godina. Sa druge strane, mi smo motivisani, dosta je mladih igrača koji traže svoju afirmaciju, a ovaj meč sa Grčkom je pravi način da je i steknu", zaključio je Šćepanović.

Duel Crne Gore i Grčke počeće u 14 sati i 50 minuta.

U ostalim četvrtfinalnim duelima sastaće se Srbija – Australija (16.10), Mađarska – Rusija (20.30) i Hrvatska – Italija (22.00).

OSMINA FINALA 23. JUL:

13:30h Brazil – Australija 3:8
15:00h Kazahstan – Italija 7:12
20:30h Grčka – Japan 14:4
22:00h Španija – Rusija 10:11

ČETVRTFINALE 25. JUL:

14:50h Crna Gora – Grčka
16:10h Mađarska – Rusija
20:30h Srbija – Australija
22:00h Hrvatska – Italija

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније