Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

17. 03. 2017. 18:12   >>  17:47

VRIJEDNOST PREKO 4 MILIONA

Počinju radovi na rekonstrukciji bazena "Nikša Bućin"

Ovih dana počinju radovi na rekonstrukciji zatvorenog bazena "Nikša Bućin" u Kotoru. Prva faza bi trebalo da bude okončana do oktobra.

Vrijednost ukupnih radova na rekonstrukciji iznosi 4 miliona i 200 hiljada eura, a projektant Studio za projektovanje i izvođenje "ING Invest" iz Danilovgrada.

"Rekonstrukcijom objekta zatvorenog bazena u Kotoru, u kome trenira vaterpolo klub Primorac, za cilj imamo da objekat prvenstveno privedemo namjeni. Kako bi i sportisti i građani uživali u objektu, morali smo obezbijediti adekvatne uslove što podrazumijeva sanaciju objekta, znači veliki posao i jedan od najzahtjevnijih zadataka", rekla je Radio Kotoru Maša Mijatović iz Studija za projektovanje i izvođenje "ING Invest".

Ona je istakla da će nakon rekonstrukcije na bazenu moći da se igraju međunarodni mečevi...

"Da bi uslovi bili dobri, predvidjeli smo adekvatne garderobe, tuševe, teretanu, tursko kupatilo, prateće prostorije. Na samom prizemlju odrađeno je proširenje kako bi se organizovali potrebni prostori. Objekat će rekonstrukcijom biti usklađen sa pravilnikom o FINA standardima, pa ćemo imati četiri sportske svlačionice i dvije isključivo za građane. Planirana je izgradnja lifta kako bi se objekat prilagodio osobama sa invaliditetom i licima smanjene pokretljivosti. U potpunosti će biti stečeni uslovi za takmičenja međunarodnog nivoa što je od značaja kako za Kotor tako i za Crnu Goru. U etaži ispod tribina pored kancelarija planirano je otvaranje kafe bara za odmor. Prostorije Primorca se naravno zadržavaju, ali će biti sanirane i rekonstruisane. Objekat zadržava autentičan oblik s elementima natur betona na fasadi, ali za cilj smo imali moderan objekat koji će biti pristupačan i funkcionalan i sportistima i građanima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније