Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

13. 06. 2013. 11:55   >>  14:42 4

KONAČNO PRAVI

"Ajkule" razbile "jenkije"

Crnogorski vaterpolisti ostvarili su prvu pobjedu na finalnom turniru Svjetske lige u Čeljabinsku. "Ajkule" su danas bile bolje selekcije Sjedinjenih Američkih Država 9:4 (2:2, 2:1, 3:0, 2:0).

U prvom poluvremenu istakle su se odbrane, igralo se gol za gol, a Crna Gora je preko Paskovića obezbijedila prednost na pauzi 4:3.

Drugo poluvrijeme apsolutno je prošlo u dominaciji crnogorskih vaterpolista. Amerikanci su potpuno zakazali u napadu, a "Ajkule" kontrolisale stvari u bazenu.

Darko Brguljan je sa tri vezana gola nagovijestio pobjedu, a Amerikanci u cijelom drugom poluvremenu nijesu postigli gol.

Četvorostruki strijelci za Crnu Goru bili su Drašković i Darko Brguljan, a jednom je mrežu Amerikanaca zatresao Vjekoslav Pasković. U američkoj selekciji bolji od ostalih bio je Stiv Men sa dva gola.

Meč sa "jenkijima" bio značajan je za Crnu Goru, kako zbog psihe igrača tako i zbog samog plasmana u četvrtfinale turnira u Rusiji,  "Ajkule" su pobjedom izbjegle duel sa reprezentacijom Srbije, koja je prvi favorit turnira. Nakon što se kompletira današnji program znaćemo ko je sljedeći rival izabranika Ranka Perovića.

Crna Gora je u prva dva kola nakon slabijeg izvođenja peteraca poražena od Japana i Mađarske. Selekcija SAD je na startu poslije peteraca savladala Mađarsku, dok je juče bila bolja od Japana.

U drugom meču A grupe, odmah nakon ovog meča, sastaju se Mađarska i Japan.

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније