Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

12. 06. 2013. 13:12 >> 21:41
9

OPET PETERCI

"Ajkule" izgubile od Mađara

Vaterpolisti Crne Gore još jednom su poraženi na finalnom turniru Svjetske lige u Čeljabinsku. Danas od Mađarske 17:18, ponovo nakon lošijeg izvođenja peteraca.

Na kraju regularnog dijela utakmice drugog kola A grupe finalnog turnira Svjetske lige u Čeljabinsku između vaterpolista Crne Gore i Mađarske bilo je 10:10, a pobjednika su morali da odluče penali.

Pobjednik je odlučen u osmoj seriji, u kojoj peterac nije realizovao Miljan Popović.

Crna Gora je u regularnnom toku povela 3:0, prvu četvrtinu dobila je 3:1, u drugoj je vodila 5:1 i 6:2, dok je sredinom treće razlika iznosila tri gola (7:4), koliko je bilo i početkom posljednjeg dijela meča (9:6).

Imala je prednost i 10:8, ali je Mađarska golovima Norberta Hošnjanskog i Martona Sivoša prvi put uspjela da izjednači i izbori peterce.

U regularnom toku najefikasniji je bio Draško Brguljan sa četiri, po dva gola postigli su Darko Brguljan i Luka Sekulić, a po jedan Dragan Drašković i Antonio Petrović.

U mađarskoj selekciji dvostruki strijelac bio je Danijel Varga, dok su po gol postigli Marton Vamoš, Norber Madaraš, Benće Batori, Kristijan Bedo, Viktor Hara, Deneš Varga, Norbert Hošnjanski i Marton Sivoš.

"Ajkule" su bolje otvorile meč. Nakon jučerašnjeg poraza igrali su kao preporođeni, odbrana je odlično funkcionisala u prvom dijelu, Mađarska je samo jednom iskoristila napad sa igračem više. U nastavku Mađari su se probudili, smanjili prednost, ali naši nijesu dozvolili da se primaknu i na pauzu se otišlo sa rezultatom 6:3. Treća i četvrta četvrtina pripale su Mađarskoj, naši su dozvolili da izgube prednost, koja je u pojedinim trenucima iznosila i četiri razlike.

Crna Gora je, nakon peteraca, izgubila i prvi duel na finalnom turniru od Japana 16:15, dok je Mađarska ostvarila prvi trijumf nakon jučerašnjeg startnog poraza, poslije peteraca, od selekcije Sjedinjenih Američkih Država 15:14.

U četvrtak "Ajkule" će igrati sa selekcijom SAD, koja je danas golom u poslednjem minutu savladala Japan 11:10.

 




Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније