Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

11. 06. 2013. 13:01   >>  13:34 7

PORAZ NA PETERCE

"Ajkule" izgubile od Japana

Crne Gora nije uspjela da savlada Japana u prvom kola A grupe finalnog turnira Svjetske lige, koja se igra u ruskom gradu Čeljabinsk. Nakon preokreta naših u drugom poluvremenu, na kraju je meč završen bez pobjednika 10:10. Japanci su bili bolji, nakon izvođenja peteraca.

Za Crnu Goru peterce su pogodili Petrović, Klikovac, Popović, Marković i Draško Brguljan, dok je neprecizan bio Pasković.

Japanci nijesu imali promašaj sa penala. Redom su pogađali Hemi, Takei, Ozaki, Ičivara, Kanodo i Šimicu.

 Japan je uspio danas da iznenadi našu selekciju. Mimo svih očekivanja naši vaterpolisti su morali da jure rezultat protiv "samuraja".

Japanci su poveli 0:3, imali su i 2:5 protiv podmlađenog tima Crne Gore. Ipak, do kraja poluvremena ekipa Ranka Perovića odigrala je jaču odbranu, odigrali nešto organizovanije u napadu, tako da su uspjeli da anuliraju prednost Japana.

U nastavku smo odigrali nešto bolje, ali nedovljno da sačuvamo prednost nakon preokreta.

Imale su "ajkule" do dva gola prednosti ali iz dva puta su je gubili, a na kraju su čak izbjegli poraz u regularnom dijelu, Japanci u posljednjih 17 sekundi meča nijesu iskoristili igrača više.

Dvostruki strijelci za Crnu Goru bili su Filip Klikovac i Darko Brguljan, dok su po gol postigli Nikola Marković, Draško Brguljan, Uroš Čučković, Dragan Drašković, Radovan Latinović i Antonio Petrović.

U japanskoj selekciji istakao se Takei sa četiri, po dva puta crnogorskog golmana Miloiša Šćepanovića savladali su Ičikava i Okava, a po jednom Šimicu i Kanodo.

Iako je pravilo da se u grupi mečevi bez pobjednika ne rješavaju petercima, FINA je promijenila odluku, tako da je Japan dobio priliku da ostvari prvu veliku pobjedu u bazenu.

Crna Gora će u drugom kolu, sjutra u 11 sati i 45 minuta, igrati sa Mađarskom, a u četvrtak sa se selekcijom Sjedinjenih Američkih Država.

U našoj grupi, na otvaranju turnira odigrale su Srbija i Kina u grupi B i dileme oko pobjednika nije bilo - tim Dejana Savića je slavio sa 13:5.

Osim naših i vaterpolista Japana, u našoj grupi su i Mađarska i Sjedinjene Američke Države. U B grupi su Srbija, Kina, Rusija i Brazil.

Završni turnir Svjetske lige trajaće do 16. juna i poslužiće kao jaka priprema za Svjetsko prvenstvo na kome će naši reprezentativci učestvovati ovog ljeta.

Nakon grupne faze, najbolje selekcije iz grupa će u četvrtfinalu, 14.juna igrati sa četvrtoplasiranima, dok će drugoplasirane ukrstiti koplja sa trećeplasiranima.

Dan kasnije, na programu je polufinale i mečevi za plasman od 5. do 8.mjesta, a posljednjeg dana su mečevi za konačan plasman.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније