Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

01. 06. 2013. 22:12   >>  23:33 5

EVROLIGA - F4

Zvezda prvak Evrope

Nakon velike borbe i drame, Vaterpolisti Crvene Zvezde srušili su favorizovani Jug 8:7 i došli do prve titule prvaka Evrope u istoriji kluba.

Duel je loše počeo po srpskog šampiona. Janović je strahovitim udarcem doveo Jugu vođstvo. Pijetlović je izjednačio, a preokret je donio Nikola Rađen takođe u situaciji sa igračem više. Do kraja prve dionice, Joković je izjednačio na 2:2.

U drugoj četvrtini momci Dejana Savića propustila su priliku da se odvoje. Počelo je fantastičnim golom Andrije Prlainovića, ali je Janović svojim drugim golom izjednačio, nakon nekoliko propuštenih napada domaćih.

Ono što nije uradila u drugoj, Zvezda je učinila u trećem dijelu. Strahinja Rašović pogodio je za 4:3, a onda je Pijetlović nakon donio velikih 5:3.

To međutim, nije pokolebalo Dubrovčane. Bošković je u sutuaciji sa dva igrača više postigao svoj prvi gol, da bi Nikša Dobud donio izjednačenje sa pozicije centra, a potpuni preokret fantastični Janović svojim četvrtim golom. Izjednačio je Rašović i u poslednju dionicu se ušlo sa rezultatom 6:6

Odlučujuća četvrttina donijela je veliku dramu. Vapenski je prvim golom na utakmici donio „crveno-bijelima“ vođstvo, ali Bošković vratio stvari u egal.

Avramović je sjajnim golom dva i po minuta prije kraja vratio vođstvo domaćima - 8:7. U samom finišu, Zvezda je uz sjajnu podršku sa tribina, nevjerovatnom odbranom, koju je predvodio Šefik, sačuvala pobjedu.

U meču za treće mjesto, Partizan je poražen od Barselonete sa 11:10.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније