Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

Objavio: O.Z. [ Mina ]

21. 06. 2016. 16:45 >> 16:27

U ČAST 90. GODINA JADRANA

Vrhunski vaterpolo na Škveru od četvrtka

Herceg Novi će od 23. do 25. juna biti domaćin vaterpolo turnira Trofej Jadrana, na kojem će, osim crnogorske, učestvovati i reprezentacije Hrvatske, Mađarske i Španije, saopštili su organizatori.

Navodi se da će turnir biti organizovan u čast 90 godina PVK Jadran Carina, kao i da će biti odlična provjera crnogorskim vaterpolistima uoči odlaska na Olimpijske igre u Rio de Žaneiro.

Selektor reprezentacije Vladimir Gojković kazao je da će svi ljubitelji vaterpola narednih dana moći da uživaju u fenomenalnim partijama te četiri selekcije.

"Sigurno najjači turnir od 2009. godine i Svjetske lige. Čast nam je što možemo da ugostimo sve ove reprezentacije koje su učesnice Olimpijskih igara u Riju. Vjerujem da će naša reprezentacija izvući korist iz ovoga, na ovom početku priprema. Imaćemo jasnu sliku da vidimo gdje smo u odnosu na ove reprezentacije. Odlična prilika da vidimo šta funkcioniše a šta ne" kazao je Gojković na konferenciji za novinare.

Golman Miloš Šćepanović kazao je da je turnir okupio četiri vrhunske selekcije i da predstavlja veliki događaj za Herceg Novi i Crnu Goru.

"Očekujem pravi spektakl i siguran sam da će publika uživati u vrhunskom spektaklu. Na samom smo početku priprema i siguran sam da će turnir pokazati određene stvari, ali u prvom planu je da se od ovoga napravi vrhunski događaj", rekao je Šćepanović.

Prema riječima Draška Brguljana, turnir će biti odlična provjera uoči nastavka priprema u Sloveniji.

Predsjednik hercegnovskog vaterpolo kluba, Jadran Carine, Đuro Marić kazao je da se turnir organizuje povodom 90 godina PVK Jadran i 90 godina vaterpola u Herceg Novom.

"Novljani se diče tradicijom, a PVK Jadran je definitivno perjanica tradicije u Herceg Novom, jer 90 godina rada, postojanja na ovim prostorima, osvajanje pehara i dokazivanje u onome čime se bavi, potvrđuje tradiciju sa puno razloga za ponos svih građana Herceg Novog. Turnir je prva u nizu manifestacija u godini jubileja. Vaterpolo i plivački savez Crne Gore i naša reprezentacija dali su veliki doprinos proslavi", kazao je Marić.

Direktor Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore, Petar Porobić, kazao je da mu je zadovoljstvo što su uspjeli da organizuju turnir za izuzetno jakim vaterpolo ekipama.

"Zadovoljstvo je što smo uspjeli da ljubiteljima vaterpola priredimo da gledaju ovako jake ekipe na zajedničkom turniru. Zajednička organizacija turnira PVK Jadran Carine i VPSCG je odličan primjer i za druge, da ih podstaknemo na saradnju Savez – klubovi", rekao je Porobić.

Direktor PVK Jadran Carine Miloš Mračević kazao je da će ulaz na bazenu biti slobodan.

"Ubijeđeni smo da će interesovanje biti ogromno i stoga će na južnoj terasi bazena biti montira veliki video zid. Potrudili smo se na najbolji mogući način da turnir promovišemo i šire. Očekujemo veliku posjetu, i siguran sam da su pred nama tri dana vrhunskog vaterpola", kazao je Mračević.

Crna Gora će u prvom kolu, sjutra u 21 sat, igrati sa Španijom.

U petak je na programu duel sa Hrvatskom, a u subotu sa Mađarskom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније