Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

20. 04. 2016. 15:10   >>  14:54

U NIKŠIĆU

Otvaranje bazena do 21. maja

Rekonstruisani bazen u Nikšiću biće otvoren do 21. maja, najavili su predstavnici opštine.

Predstavnici Vaterpolo saveza i Opštine Nikšić danas su posjetili bazen u Sportskom centru i izrazili zadovoljstvo tokom radova, ali i zbog kvaliteta i izgleda budućeg sportskog objekta, prenosi Portal Onogošt.

Direktor Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore, Petar Porobić kazao je da je bazen u funkcionalnom smislu spreman za rad i sada ostaje da se završe oni dodatni radovi kojih nema puno.

“Mi smo naručili semafor koji će biti za primjer, naručili smo i igralište, tako da treba vremena da to dođe“, objasnio je Porobić.

On je dodao da očekuje završetak radova za dvije do tri nedjelje kako bi se kompletirala sva nedostajuća oprema za odigravanje utakmice kako bi bazen, pored funkcija koje ima, a to su rekreacija i održavanje sportskih pogona, imao i sve uslove za održavanje zvaničnih utakmica.

„Mi u prosjeku u toku takmičarske sezone imamo u pogonu najmanje tri selekcije, tako da nam je u prethodnom periodu stvaralo problem to što nismo mogli da obezbijedimo dovoljan broj sati za rad svih selekcija. To jeste jedan od razloga što smo ovoliko pratili i ovoliku pažnju poklonili da se dobije jedan ovakav objekat. Time smo stvorili sve uslove za trening i dovoljan broj termina za sve naše nacionalne selekcije. Naša je potreba i plan da ćemo već ovog ljeta početi sa pripremama određenih selekcija ovdje“,  ističe Porobić.

Ni bivši kapiten reprezentacije Crne Gore, Nikola Janović, nije krio oduševljenje nikšićkim bazenom.

„Ovo je izuzetan objekat. Nijesam imao priliku do sada da budem prisutan, ali sam imao priliku da vidim neke slike i moram da kažem da je ovo jedan reprezentativan bazen“, kazao je Janović, dodajući da će ovakav objekat imati veliki značaj za grad Nikšić.

On je naglasio da je bazenom potrebno upravljati na pravi način i domaćinski se ophoditi prema njemu, što je, kako navodi, siguran da će Opština umjeti.

„Smatram da je Nikšić grad sporta i svakako da će biti novih vaterpolista koji će u nekoj doglednoj budućnost moći da  zamijene asove sadašnje naše reprezentacije. Mislim da će ovaj bazen, u narednom periodu, služiti kao jedna baza za pripreme naših nacionalnih selekcija, a najvažnije je da se bazira sve na mlađim uzrastima i mlađim kategorijama“, jasan je Janović.

Potpredsjednik Opštine Nikšić, Dragan Perović ponosno je istakao da će bazen biti završen za oko nedjelju dana kao i da je ostalo svega još nekoliko detalja do završetka.

„Bazen ne samo da je od značaja za opštinu Nikšić, već i za Crnu Goru. Radiće se i turistička promocija. Sportska promocija bazena biće vjerovatno 20. juna mečom vaterpolo reprezentacije Crne Gore, a potencijalni rival je reprezentacija Hrvatske, Španije ili Mađarske, koje su bile evropski i svjetski šampioni. Nikšićani će imati priliku da po prvi put vide jednu takvu predstavu“, najavljuje Perović, dok se zvanično otvaranje bazena očekuje do 21. maja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније