Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

[ Mina ]

29. 12. 2015. 11:13 >> 11:09
5

ZBOG POVREDE

Zloković završio karijeru!

Proslavljeni crnogorski vaterpolista, Boris Zloković, nakon više od godinu bezuspješnog liječenja povrede desnog ramena odlučio da završi igračku karijeru, saopšteno je iz hercegnovskog vaterpolo kluba Jadran Carine.

Klub se zahvalio Zlokoviću na doprinosu uspjesima kluba i crnogorskog vaterpola.

Zloković je, obrazlažući odluku, kazao da je poslije 24 godine bavljenja vaterpolom, od kojih 17 godina kao prvotimac, odlučio da završi igračku karijeru.

"Povreda desnog ramena spriječila me je da krunišem karijeru nastupom za svoju zemlju na Olimpijskim igrama u Brazilu iduće godine. To će, uz Olimpijske igre u Atini 2004. godine, biti druga Igre koje preskačem zbog povrede. Ali i to je dio sporta", kazao je Zloković.

On je kazao da mu je vaterpolo pružio i omogućio puno, da od devete godine bude dio porodice koja se zove PVK Jadran i stekne puno prijatelja, osjeti trenutke velikih, istorijskih pobjeda, priliku da igra u najvećim evropskim klubovima i bar na kratko obradujem naciju.

"Osvojene medalje i titule me motivišu da u budućnosti, koliko budem mogao, doprinesem da nove generacije realizuju ciljeve koji su mi izostali kao igraču - medalja Crne Gore na Olimpijskim igrama i Liga šampiona sa Jadranom", rekao je Zloković.

On je naglasio da ga zato i raduje dolazak Vladimira Gojkovica na mjesto selektora, navodeći da smatra da zbog njegovog poznavanja vaterpola, iskustva sa velikih takmičenja, posvećenosti, vjeri i hrabrosti, crnogorski vaterpolo ima svijetlu budućnost.

Zloković se zahvalio svim saigračima, trenerima, upravama klubova gdje sam igrao, svima koji su me pratili i podržavali.

"Posebno želim da se zahvalim mom matičnom klubu Jadran i njegovoj upravi, jer su mi najviše pružili još od prvih dana kada sam došao na Škver, ali najviše zahvalnosti dugujem mojoj porodici, mojim najbližima, jer su me podržavali i bili uz mene i poslije poraza i poslije pobjeda", rekao je Zloković.

Karijeru je počeo u hercegnovskom klubu, a nastupao je još za Posilipo, Pro Reko i Radnički.

Bio je član šampionske generacije Crne Gore koja je u malagi osvojila zlatnu medalju.

Ima još jednu zlatnu evropsku medalju sa reprezentacijom Srbije i Crne Gore, sa kojom je trijumfovao i na šampionatu svijeta u MOntrealu 2005. godine.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније