Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

17. 04. 2015. 14:43 >> 14:36

MONTE KARLO

Đoković i Monfis ubjedljivo do polufinala

Prvi teniser svijeta, Novak Đoković, bez problema je savladao Marina Čilića u četvrtfinalu Mastersa u Monte Karlu. Francuski teniser Gael Monfis ranije je obezbijedio mjesto u polufinalu, ubjedljivom pobjedom nad Bugarinom Grigorom Dimitrovim, protiv kojeg je izgubio samo četiri gema - 6:1, 6:3.

Đoković je protiv hrvatskog tenisera bio ubjedljiv, slavio je sa 6:0, 6:3 za 65 minuta igre, a u polufinalu će se sastati sa boljim iz meča Rafael Nadal – David Ferer.

Prvi reket svijeta je bio dominantan tokom cijelog meča, a u prvom setu je iozgubio samo devet poena.

U drugom diojelu igre srpski teniser je osvojio prva dva gema, a potom je Čilić, uz veliki aplauz publike, osvojio svoj prvi gem u meču. Mogao je Hrvat da odvede drugi set u zbdljivu završnicvu, kada je imao brejk loptu pri rezultatu 4:3 u gemovima, ali je Đoković spasao gewmna svoj servis napadom iz forhenda i tada definitivno prelomio meč.

U narednom gemu Đoković je napravio novi brejk, čime je meč završen.

Francuz, koji je u trećem kolu eliminisao Rodžera Federera, nastavio je sa dobrm partijama na šljaci, a napravio je brejk na prvom servios gemu Dimitrova.

Bugarski teniser, koji je do četvrtfinala došao pobjedom nad Stanislasom Vavrinkom, mučio se na Monfisove serve i nije uspio da da dođe do brejk šanse tokom cijelog prvog seta.

U prvom dijelu igre, Monfis je napravio tri brejka, a na startu drugog je iskoristio momentum i još jednom oduzeo servis rivalu.

Dimitrov je bio sigurniji na svoj servis u nastavku drugog seta, ali šteta je već bila napravljena, pa je Monfis bezproblema završio posao i riješio meč u svoju korist.

Monfis će se za finale boriti sa Tomašem Berdihom, kojem je ranije danas Miloš Raonić predao polufinalni meč zbog povrede.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније