Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

27. 03. 2013. 08:19 >> 08:23

MAJAMI

Đoković izgubio od Hasa

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković nije uspio da se plasira u četvrtfinale masters turnira u Majamiju, pošto je u osmini finala izgubio od Njemca Tomija Hasa u dva seta - 6:2, 6:4.

Pošto je u Majamiju branio titulu, Đoković je izgubio 910 poena, ali će zadržati ubjedljivu prednost ispred najbližih pratilaca. Ukoliko Endi Marej trijumfuje na ovom turniru, probiće se na drugo mjesto, sa 3.620 poena manje od Đokovića.

U devet servis gemova njemačkog tenisera Đoković je osvojio samo 11 poena, a procenat osvojenih poena poslije prvog servisa bio mu je svega 52 odsto.

U prvom setu Đoković gotovo da nije ni pružio otpor Hasu, koji je u tom dilu igre izgubio samo tri poena na svoj servis, a osvojio je gotovo svaki drugi poen na servis Đokovića.

Tridesetpetogodišnji Nemac je odlično počeo i drugi set i odmah je napravio brejk, ali je Đoković uspio da ga vrati i izjednači na 3:3, a potom i da prvi put povede u meču. Tada se očekivalo da prvi igrač sveta konačno počne da igra, ali se to nije desilo.

Has je nastavio da igra sa istom koncentracijom, lako je iskoristio svoj servis gem i izjednačio na 4:4, da bi onda u devetom gemu još jednom oduzeo servis Đokoviću i riješio meč poslije sat i 20 minuta igre.

Bila je to treća pobjeda Hasa u sedmom duelu protiv Đokovića, koja je prvog igrača svijeta skupo koštala, baš kao i ona prije četiri godine u četvrtfinalu Vimbldona.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније