Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

28. 03. 2014. 08:51   >>  08:53 1

MASTERS U MAJAMIJU

Nadal poslije velike borbe dobio Raonića

Prvi teniser svijeta Rafael Nadal plasirao se u polufinale turnira u Majamiju, pošto je savladao Kanađanin Miloša Raonića sa 4:6, 6:2, 6:4.

 

Meč je trajao dva sata i 35 minuta, a Nadal je posle kiksa u prvom setu do kraja meča rivalu dozvolio samo jednu brejk šansu, i to u trenutku kada je imao dupli brejk viška u drugom setu.

Raoniću za utjehu ostaje što se od ponedjeljka ponovo vraća u Top 10, biće deveti na ATP listi, kao i to što je prvi put u pet međusobnih okršaja uzeo set Nadalu.

Španac je nakon meča kazao da je to veoma važna pobjeda za njega, i da mu nije bilo lako igrati protiv Raonića.

„Da sam iskoristio neku od brejk šansi u prvom setu, mogao sam da igram mirnije i agresivnije. Ali kada sam propustio prilike, osjećao sam da sam u nevolji, a onda sam mnogo griješio na 5:4 u prvom setu. Imao sam sreće da na početku drugog seta napravim brejk, to je baš bilo bitno. Dobro je što sam igrao sve bolje kako je meč odmicao“, poručio je Nadal.

Za plasman u finale Rafa će igrati sa Tomašom Berdihom, sa kojim ima skor ubjedljivih 17:3, uz 16 uzastopnih pobjeda.

Igrao sam veoma dobro protiv Tomaša u prošlosti, ali to ne mora ništa da znači. Nikada nijesam izgubio od Vavrinke prije Melburna, pa sam poražen u tom finalu. To je samo statistika, a činjenica je da u polufinalu igram sa jednim od najboljih igrača na svijetu. Moraću da odigram najbolje što umijem, u prošlosti sam ga zato i pobjeđivao, zato što sam igrao jako dobro protiv njega“, kazao je Španac.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније