Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

13. 03. 2014. 09:02 >> 09:06
1

INDIJAN VELS

Preokret Đokovića, kraj za Vavrinku

Mjesto u četvrtfinalu Mastersa u Indijan Velsu, ranos jutros po našem vremenu, izborio je Novak Đoković, savladavši hrvatskog tenisera Marina Čilića sa 1:6, 6:2, 6:3 u setovima. Kevin Anderson iz Južne Afrike iznenadio je, u 2014. neporaženog, Stanislasa Vavrinku.

Đoković je loše ušao u meč, u prvom setu napravio samo 13 poena, ali je preokretom došao do trijumfa nad 26. igračem sa ATP rang liste. Čilića je služio servis, Đoković nije imao rješenja za snažne udarce protivnika, koji je prvi set veoma brzo riješio u svoju korist.

U drugom setu situacija se skroz promijenila, drugi reket svijeta forsirao je Čilićev bekhend, što mu se isplatilo. Osvojio je četiri od pet uvodnih gemova druge dionice, a drugim brejkom je obezbijedio put ka trećem setu.

Nastavio je Đokvić u istom ritmu i u odlučujućem dijelu meča. Vezao je tri gema i tako najavio pobjedu. I pored inicijative Đokovića ,Hrvat se nije predavao, u petom gemu bio je blizu brejka, ali je Đoković bio koncentrisovaniji u razmjeni udaraca.

Završnicu meča, Srbin je odigrao rutinski nije gubio energiju na servis rivala, a uverljivo je čuvao svoj, pa je Čilić servirao za opstanak u meču (5:2).

Ovo im je bio osmi susret, a u sedam prethodnih duela, Đoković je samo jednom izgubio set, i to u taj brejku davne 2008. na US Openu. Đokovićev naredni rival biće Žilijen Beneto, koji je sa 6:3, 7:6(4) eliminisao Felisijana Lopeza.

 

Osvajač Australijan opena, Stanislas Vavrinka, završio je učešće na turniru u Kaliforniji u osmini finala. Švajcarsko četvrtfinale (Vavrinka-Federer), spriječio je Južnoafrikanac Kevina Anderson, koji je slavio u tri seta - 7:6(1), 4:6, 6:1.

Vavrinka se u prethodna dva meča nije suočio sa brejk loptom, ali je protiv 17 nosioca turnira izgubio četiri gema na svoij servis. Ovo je prvi turnir 28-godišnjeg Švajcarca, trećeg tenisera na ATP listi, nakon što je postao Gren slem šampion. Sada je njegov skor pobjeda i poraza u 2014. godini 13:1. S druge strane, Anderson, koji je u Indijan Velsu izbacio veterana Lejtona Hjuita, popravio je svoj skor, postavivši lični rekord (14:4), petom pobjedom nad igračem iz Top 10.

Andersonov naredni rival, Rodžer Federer, rutinski je savladao Njemca Tomija Hasa - 6:4, 6:4.

Jedini Amerikanac u četvrtfinalu, Džon Izner, pobijedio je Španca Fernanda Verdaska sa 7:6, 3:6, 6:3, u setovima. On će igrati protiv Letonca Ernesta Gulbisa, koji je bio bolji od Roberta Bautiste - 7:6 (7:0), 4:6, 6:2.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније