Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

11. 03. 2014. 01:38 >> 02:23

PROŠLI RAONIĆ I FONJINI

Vavrinka ekspresno, mučili se Marej i Federer

U trećoj rundi Mastersa u Indijan Velsu, osvajač Australijan Opena, Stanislas Vavrinka, "počistio" je s terena Andreasa Sepija za manje od 50 minuta igre. Britanac Endi Marej namučio se danas protiv mladog Čeha Jiržija Veselog i preokrtom je morao da obezbijedi prolaz dalje. I Rodžer Federer je morao dobro da se oznoji u duelu sa Dmitrijem Tursunovim. Za razliku od Mareja, Švajcarac je slavio u dva seta, ali je oba osvojio u taj-brejku.

Svega 49 minuta bilo je potrebno Stanislasu Vavrinki da savlada Italijana Andreasa Sepija. Švajcarac u prvom setu nije izgubio ni gem, a u drugom je Sepi pružio nešto jači otpor, osvojivši dva gema.

Marej je izgubio prvi set u taj-brejku 6:7 (2:7), pa je morao u nastavku da doda gas priotiv 20-godišnjeg tenisera, koji je 77. na ATP listi.

U drugom setu Veseli je imao prednost od 4:2 u setovima, ali se Marej u tim momentima trgnuo i pokazao iskustvo osvojivši četiri uzastopna gema.

Škot je, u odlučujućem setu, rutinski odradio posao, jedan brejk bio mu je dovoljan za trijumf. Meč je trajao skoro tri sata.

U narednom kolu, Marej će igrati protiv Miloša Raonića, koji je savladao Alehandra Falju sa 6:4, 6:3 u setovima.

Po velikoj vrućini, Federer je morao da igra dva taj-brejka, ali ne i tri seta, što je važno u uvodnim mečevima radi čuvanja svježine za presudne mečeve. Na terenu je proveo  jedan sat i 45 minuta.

Meč je počeo brejkom Federera, ali je Tursunov uspio da mu uzvrati baš kada je Švajcarac servirao za osvajanje prvog seta. Moralo se u taj-brejk, gdje je Federer pokazao više koncentracije i došao do vođstva od 1:0.

U drugom setu je najpre Tursunov oduzeo servis Federeru, da bi Švajcarac nešto kasnije tu prednost anulirao, a onda u novom taj-brejku rešio sve dileme oko pobjednika.

U borbi za plasman u četvrtfinale Rodžer Federer će se sastati sa boljim iz duela Tomija Hasa i Keija Nišikorija.

 

Italijan Fabio Fonjini izborio je plasman u narednu rundu u uzbudjljivom meču sa Gaelom Monfisom iz Francuske (6:2, 3:6, 7:5). Fonjini je počeo meč furiozno, odmah napravio brejk u drugom, a potom i u petom gemu, da bi do kraja bez problema došao u priliku da servira za set, koji je dobio sa 6:2 u gemovima.

Međutim, Monfis je popravio svoju igru u drugom setu. Francuz je napravio dva brejka, naspram jednog Fonjinijevog, a u odlučujućem setu je napravio još tri, ali mu to nije bilo dovoljno za trijumf.

Fonjini je u trećem setu četiri puta oduzeo servis Francuzu, jednom nakon što je spasio dvije meč lopte i jednom da osigura pobjedu. U tom dijelu igre teniseri su osvojili samo pet gemova na svoj servis.

Italijan u četvrtfinalu vjerovatno će igrati sa prvim reketom svijeta, Rafaelom Nadalom.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније