Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

27. 01. 2014. 08:55   >>  08:58 1

ATP LISTA

Vavrinka treći, Nadal povećao razliku

Stanislas Vavrinka na najnovijoj ATP listi zauzima treće mjesto, što je napredak za pet pozicija, nakon što je Švajcarac osvojio Australian open.

I pored poraza u finalu Melburna od Vavrinke, Rafael Nadal ne samo da je zadržao prvu poziciju na svjetskoj rang listi, već drugoplasiranom Novaku Đokoviću sada bježi čak 3.710 bodova. Pred turnir u Melburnu ta razlika je bila znatno "podnošljivija", iznosila je 870 ATP bodova.

Đoković nije uspio da odbrani trofej, zaustavljen je već u četvrtfinalu od potonjeg pobjednika, pa je izgubio 1.640 bodova, dok je Nadal, koji prošle godine nije ni nastupio u Melburnu, svoj saldo uvećao za 1.200 novih.

Vavrinka, koji je sa osmog mesta dospeo na treće, na najnovijoj ATP listi „preskočio“ je tako Del Potra, Ferera, Berdiha, Federera, ali i Mareja, koji je sa četvrte pozicije pao na šestu.

Federer po prvi put u karijeri "gleda u leđa" sunarodniku Vavrinki, jer je slavni Švajcarac sada tek osmi.

Na devetom i desetom  mjestu su Francuzi, Rišar Gaske i Žo Vilfred Conga, dok je na 11. poziciji Kanađanin, Miloš Raonić kojem za plasman u top deset tenisera trenutno fali 105 bodova. 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније