Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

26. 01. 2014. 18:14 >> 18:14

PRVIJENAC

Vavrinka: Još nijesam svjestan uspjeha!

Švajcarski teniser Stanislas Vavrinka rekao je danas da zbog velike konkurencije nije očekivao da će ikada u karijeri osvojiti jedan Grend Slem turnir, ali da je sjajnom igrom uspio da dođe do pobjede na Otvorenom prvenstvu Australije u Melburnu.

Vavrinka je tako postao prvi igrač od 1993. godine koji je do trofeja na nekom slemu pobijedio prvog i drugog nosioca na turniru (Novaka Đokovića i Nadala). Prije njega to je pošlo za rukom Serhiju Brugeri na Rolan Garosu.

"Nikada nijesam očekivao da ću osvojiti Gren Slem. Nikada o tome nijesam sanjao, jer nijesam mislio da sam dovoljno dobar da pobjedim te momke. Mnogo sam razgovarao sa Magnusom (Normanom), koji je bio u istoj situaciji, u finalu. Rekao mi je da je važno da ne razmišljam o rezultatu već o tome kako bih želio da igram", rekao je Vavrinka poslije meča.

Švajcarac je istakao da je bilo ključno to što je iskontrolisao nervozu nakon što je shvatio da može do trofeja.

"Bio sam iznenađen dobrim početkom meča. Na početku se on osjećao dobro, bio je spreman, nije bio povrijeđen. Ali, ja sam igrao sjajan tenis. Ali onda se dogodio “drugi meč“ u meču. Morao sam da ostanem miran i da ostanem agresivan pošto se on povrijedio, ali se i dalje trudio. Nije bilo lako, unervozio sam se jer sam počeo da shvatam da bih mogao da osvojim titulu", rekao je on.

Nadal je tokom meča imao problema sa povredom leđa, ali je odigrao do kraja…

" Vidio sam da mu je teško i nijesam bio srećan zbog toga, pošto ne želite na takav način da pobijedite. Ali, ovo je bilo finale, na kraju sam dobio u četiri seta. Dobro sam završio duel, sjajno je što sam pobijedio", rekao je Vavrinka.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније