Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

23. 01. 2014. 13:26   >>  13:35 1

SAVLADAO BERDIHA

Vavrinka prvi put u Gren slem finalu

Švajcarac Stanislas Vavrinka prvi je finalista u muškoj konkurenciji Australija Opena. On je danas u polufinalnom duelu bio bolji od Čeha Tomaša Berdiha, u pet setova 6:3, 7:6, 7:6, 7:6.

U prvom polufinalnom meču, viđena je velika neizvjesnost, tri od četiri seta odlučena su u taj-brejku, a trajao je tri sata i 35 minuta.

Švajcarcu je to prvo Gren slem finale i osma pobjeda u 13 duela sa Berdihom.

Statistički gledano, Berdih nije bio gori rival, ukupono je imao samo jedan poen manje od Vavrinke (142:143), ali je švajcarac imao više koncentracije u presudnim trenucima.

Takođe, češki tenser nije griješio više od protivnika, tačnije, imali su isti broj grešaka - po 49. Čak je imao više direktnih poena, 60, za razliku od Vavrinke  koji je imao 57.

Vavrinka je bolje ušao u meč, servirao je sigurno i pogađao je iz forhenda, Berdih se mučio na svoje servise, ali se držao do rezultata 3:3. Osmi gem bio je prekretnica prvog seta, Švajcarac je uspio da dođe do brejka i kapitalne prednosti od 5:3. U narednom gemu nije dozvolio da ga protivnik poremeti, pa je sigurno odservirao ta vođstvo u setovima.

Velika borba viđena je u drugom setu. Oba tenisera su čuvali svoje servise, Berdih je imao priliku da dođe do brejka pri rezultatu 4:4, ali je Vavrinka uspio da se izvuče, pa se ušlo u neizvjesnu završnicu. Do kraja seta nije bilo brejka, a Berdih se bolje snašao u taj-brejku, namjestio nišan, i tako došao do izjednačenja 1:1.

I treći set riješen je u taj-brejku, ali ovog puta Švajcarac je izašao kao pobjednik. Kao u drugom setu, nije bilo brejka, obojica su servirala odlično, Berdih je ponovo imao šasnu da oduzme servis rivalu, ali je Vavrinka u odlučujućim momentima uzvratio jakim udarcima iz servisa, i tako obezbijedio taj-brejk.

Tijesno je bilo i u četvrtom setu. Ponovo je igran taj-brejk, ovog puta je Vavrinka odmah napravio prednost, koju je čuvao do kraja i tako se prvi put našao u finalu nekog Gren slem turnira.

Drugi finalista Australijan opena biće poznat nakon klasika Rafael Nadal-Rodžer Federer, koji je na programu sjutra.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније