Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

23. 01. 2014. 09:01 >> 10:42

IZBORILE FINALE

Na Li i Cibulkova za trofej u Melburnu

Kineskinja Na Li i Slovakinja Dominika Cibulkova boriće se za titulu na Australijan Openu.

Na Li je za 90 minuta igre pobijedila  tinejdžerku iz Kanade Eženi Bušar sa 6:2, 6:4 i tako došla do svojeg trećeg finala na Australijan openu. Podsjetimo, ona je poražena u finalima 2011. i prošle godine.

Kineskinja je nakon eliminacija Serene Vilijams, Viktorije Azarenke i Marije Šarapove, kao četvrta nositeljka postala glavna favoritkinja turnira.

Početak meča pripao je Kineskinji, koja je osvojila prvih pet gemova. Bušar je u šestom uspjela da dođe do gema, a u sljedećem je odbranila svoj servis i tako izbjegla da sa nulom završi prvi dio igre.

Start drugog seta nagovještavao je da bi meč mogao potrajati. Mlada Kanađanska povela je 2:0 u gemovima, ali se nakon toga Na Li trgla i preokrenula na 3:2. Nije se predavala Bušar, nego napravila novi brejk, ali tu je ostala bez snage. Kineskinja je iskoristila njene loše servise za ribrejk, šesti put oduzima servis protivnici i sigurnom igrom na svoje servise dolazi do pobjede.

Njena protivnica u finalu biće Dominika Cibulkova, koja je nakon Šarapove savladala i petu nositeljku turnira Agnješku Radvanjsku. Slovakinja je ubjedljivo slavila sa 6:1, 6:2 u setovima.


Cibulkova je ušla u meč silovito, u prvom setu izgubila je samo jedan gem, a napravila je tri brejka. U drugom setu imala je prednost od 4:0 u gemovima, tada se Radvanjska malo trgla, napravila brejk, a potom odbranila svoj servis. Međutim, nije mogla protiv danas raspoložene Cibulkove, koja je drugi set završila kao i prvi - brejkom.


Finale Australijan opena u ženskoj konkurenciji između Li i Cibulkove igraće se u subotu od 09:30 sati po našem vremenu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније