Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

22. 01. 2014. 13:18 >> 13:37

POZNATI SVI POLUFINALISTI

Federer preko Mareja do duela sa Nadalom

Rafael Nadal i Rodžer Feder igraće meč za plasman u finale Australijan Opena. Prvi reket svijeta danas je savladao Grigora Dimitrova iz Bugarske sa 3:6, 7:6, 7:6, 6:2 u setovima, dok je u drugom današnjem četvrtfinalnom duelu Feder bio bolji od Endija Mareja, 6:3, 6:4, 6:7 i 6:3.

Odmah na startu meča Federer je krenuo silovito, prvi svoj servis gem lako osvojio, imao 30:0 u dugom na Marejov servis, ali Britanac se nije odmah dao. Ipak, švajcarski teniser ubrzo dolazi do brejka prednosti za vođstvo od 4:1, koje je sigurnim servisom održavao do kraja seta.

Istu formulu Federer je primijenio i u drugom setu. Do petog gema igralo se u egalu, ali je Marej tada morao da se suoči sa novim brejkom protivnika. Federer je iskoristio prvu šansu za 4:2, nakon čega nije dozvolio rivalu da uzvrati brejkom.

U narednom setu, Marej je morao da spasava tri brejk lopte u prvom, zatim se suočio sa još jednom u trećem gemu, ali uspio je da sačuva svoj servis. To kao da ga je ohrabrilo za nastavak meča, pa je konačno počeo da parira Federu.

 

Ipak, izdržao je do devetog gema, kada Švajcarac dolazi do brejka. Činilo se da je kraj meča blizu, Federer je trebao da odservira za pobjedu, ali britanski teniser dolazi do dvije brejk prilike, a zatim i do taj-brejka, u kojem je viđena mala drama.

Naime, Feder je imao vođstvo od 5:2 u taj.brejku, onda i dvije meč lopte, ali nije uspio da dotuče protivnika. Marej je napravio dva mini brejka, preokrenuo na 7:6, a onda oduzeo još jedan servis protivniku, za 2:1 u setovima.

Na startu četvrtog seta viđen je sjajan tenis. U maratonskom gemu, koji je trajao 20 minuta, Federer je napravio pritisak, došao do tri brejk lopte, ali je ipak Marej uspio da odbrani servis. Nakon iscrpljujućeg gema, oba tenisera su bez izgubljenog poena osvojila gemove na svoje servise, da bi Federer kasnije nastavio s pritiskom, koji mu se isplatio u osmom gemu, kada dolazi do brejka i prednostio od 5:3.

Nekada najboljem teniseru planeti, za plasman u polufinale bilo je potrebno da odbrani servis, što je i učinio, zakazavši tako duel sa svojim velikim rivalom Rafaelom Nadalom.

Drugi polufinalni par čine Tomaš Berdih i Stanislas Vavrinka.

AO: Dimitrov namučio Nadala

Prvi reket svijeta danas je savladao Grigora Dimitrova iz Bugarske sa 3:6, 7:6, 7:6, 6:2 u setovima.


Prvi set nagoviještavao je da bi i danas mogli vidjeti iznenađenje na turniru u Melburnu. Dimitrov je odlično ušao u meč, preciznim udarcima i agresivnom igrom iznenadio favorizovanog Nadala i osvojio prvi dio igre sa 6:3 u gemovima.

 

Vidjelo se da prvom reketu svijeta neće biti lako, stigao je do preokreta, ali morao je da igra dva taj-brejka da bi stigao do 40. pobjede na Australijan open u karijeri.

Na startu drugog seta nadal je odmah napravio brejk, poveo 2:0 u gemovima, ali potom pravi tru duple servis greške, pa je ekspresno izgubio predsnot. Do kraja seta imao je dvije brejk lopte, nije ih realizovao, pa je otpor bugarskog tenisera morao da slomi u taj-brejku.

Slično je bilo i u trećem setu. Španac je došao do brejka u petom gemu za 3:2, ali je Dimnmitrov uzvratio u osmom za 4:4. Ponovo je taj-brejk odlučivao, Nadal je bio uspješniji, a četvrti set dobio je bez problema sa 6:2.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније