Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

19. 01. 2014. 08:47   >>  14:18

AUSTRALIJAN OPEN

Đoković lako, Ferer morao da doda gas

Branilac titule u Melburnu, Novak Đoković, nije imao većih problema u osmini finala protiv Italijana Fabija Fonjinija. Prolaz je izborio i Španac David Ferer, koji je savladao njemačkog tenisera Florijana Majera.

Đokoviću je bilo potrebno svega 90 minuta da izbori prolaz u četvrtfinale, rezlutat u setovima bio je 6:3, 6:0, 6:2. Fonjini nije imao odgovor na servis Đokovića, te nije mogao da napravi brejk, dok je srpski teniser lako oduzimao servis rivalu, koji se suočio sa čak 22 brejk prilike za Đokovića.

Za plasman među četiri najbolja na Australijan Openu, Đoković će igrati protiv Stanislasa Vavrinke. Švajcarac u tri seta pobijedio Španca Tomija Robreda 6:3, 7:6 (7-3), 7:6 (7-5) za dva i po sata igre.

David Ferer, treni nosilac turnira u Melburnu, izgubio je prvi set od Florijana Majera, ali je preokretom došao do pobjede 6:7(5), 7:5, 6:2, 6:1.

Španac je iskoristio to što se Majer mučio sa prvim servisom, napravivši devet brejkova, za razliku od Njemca koji je oduzeo samo tri servisa rivala, što je i odlučilo ishod meča.

Naredni rival Fereru biće Čeh Tomaš Berdih koji je lako izašao na kraj sa Južnoafrikancem Kevinom Andersonom 6:2, 6:2, 6:3.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније