Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

18. 01. 2014. 13:42 >> 13:45

AUTRALIJAN OPEN

Nadal lako sa Monfisom, Congi francuski derbi

Prvi reket svijeta Rafael Nadal, lakše nego što se očekivalao, savladao je Gaela Monfisa sa 6:1, 6:2, 6:3 i tako se plasirao u osminu finala Australian Opena. Pobjede trećem kolu turnura u Melburnu ostvarili još i Žo-Vilfred Conga i Kei Nišikori.

Nadal nije imao većih problema sa neugodnim Mofisom. Francuz nije izdržao pritisak na startu meča, pa je Španac u prvom setu napravio tri brejka. Drugi set Monfis je počeo nešto bolje, pri rezultatu 2:2 u gemovima, činilo se da će nadal ipka morati dobro da se oznoji, ali je je prvi teniser svijeta dodao gas i iskristio dvije brejk lopte.

Francuski teniser je mogao da zakomplikuje situaciju u tećem setu, ali nije iskoristio tri brejk šanse, a kazna je stigla u somom gemu, pa je Španac lako riješio meč u svoju korist.

Naredni Nadalov rival je jpanav kei Nišikori koji je takođe u tri seta bio bolji od Amerikanca Donalda Janga 7:5, 6:1, 6:0.

U francuskom derbiju između Žo-Vilfreda Conge i Žila Simona očekivala se najveća neizvjesnost. Prvi set riješen je u taj-brejku, što je nagovijestilo dramu, ali je Conga u naredna dva seta preuzeo kontrolu nad mečom i bez problema izborio plasman među 16 najboljih. na kraju, rezultat u setovima je bio 7:6, 6:4, 6:2 u korist Conge.

Federer i Marej u osmini finala

Ranije danas, britanski teniser Endi Marej i Švajcarac Rodžer Federer plasirali su se u osminu finala Australijan Opena, dok je Miloš Raonić završio učešće na turniru u Melburnu.



Marej je za dva sata i 15 minuta savladao Španca Felisijana Lopesa  7:6 (7:2), 6:4, 6:2. Šampion Vimbldona, mimo očekivanja, mučio se u prva dva seta. Imao je problema sa bekhendom, zbog čega mu je Španac pružio veliki otpor.

U narednom kolu igraće sa ‘laki luzerom’ Stefanom Robertom iz Francuske, koji u 33. godini prvi put igra četvrto kolo nekog od najvećih turnira. Robert je plasman u osminu fnala obezbijedio pobjedom nad Slovakom Martinom Kližanom 6:0, 7:6 i 6:4.

Federer je u trećem kolu rutinski savladao Rusa Tejmuraza Gabašvilija 6:2, 6:2 i 6:3. Naredni rival Švajcarca biće bolji iz duela franucskih tenisera Žila Simona i Žo-Vilfireda Conge, koji je u toku.

Nastup na Australian openu završio je kanadski teniser Miloš Raonić, koji je u trećem kolu poražen od Grigora Dimitrova 6:3, 3:6, 6:4 i 7:6. Bugarski teniser u narednoj rundi igraće protiv Roberta Bautiste Aguta, koji je nastavio sa sjajnim igrama, savladavši  Penou Pereu 6:2, 6:1 i 6:4.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније