Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

15. 01. 2014. 08:13 >> 08:14

AUSTRALIAN OPEN

Đoković i Vilijams u trećem kolu

Novak Đoković plasirao se u treće kolo Australijan opena, pošto je pobijedio Leonarda Majera iz Argentine sa 6:0, 6:4, 6:4. Srpska teniserka Vesna Dolonc izgubila je od Serene Vilijams sa 6:1, 6:2 u drugom kolu Australijan opena.

Za plasman u osminu finala Novak će se boriti sa Denisom Istominom, koji je pobijedio Rusa Dmitrija Tursunova 7:6 (7-3), 4:6, 6:1, 6:4.

Najjači otpor Majer je pružio u trećem setu. Ipak, u devetom gemu Majer ga je ’pogurao’ sa dvije duple greške, što je uz vrhunski ritern Đokovića bilo dovoljno za brejk, ubrzo i meč. Ukupno, Novak je upisao 30 vinera i 11 neiznuđenih grešaka, dok je Majer imao 14 direktnih poena i 39 grešaka.

"Zadovoljan sam igrom, bilo je bolje nego u prvom meču, nadam se da ću nastaviti da podižem nivo igre kako turnir bude odmicao“, rekao je Đoković.

Denis Istomin, Novakov naredni rival, ima 27 godina i trenutno je 49. na ATP listi. U karijeri je zaradio skoro tri miliona dolara, ali nema nijednu titulu.

Mihail Južni je eliminisan, Ferer i Janovič izgubili su po set, a Berdih i Gaske maksimalnim rezultatom prošli su dalje u dnevnom programu 3. dana u Melburnu.

Malo iznenađenje priredio je Florijan Majer, koji je pobijedio Južnog u pet setova – 6:4, 3:6, 6:3, 3:6, 6:. Njemca sada čeka okršaj sa Jeržijem Janovičem, koji je dobio Anduhara 4:6, 7:6, 7:6, 6:3.

David Ferer mučio se sa Adrijanom Manarinom – prvi set dobio je u taj brejku, ali je drugi izgubio sa 7:5. Međutim, Francuzu je potom ponestalo snage i do kraja meča uzeo je samo tri gema. U vrlo neizvjesnom okršaju Šardi je pobijedio Dolgopolova 7:5, 7:6, 6:7, 7:6 i on će biti naredni protivnik Fereru. Berdih je izgubio samo osam gemova i u trećem kolu igraće sa Damirom Džumhurom.

Srpska teniserka Vesna Dolonc izgubila je od Serene Vilijams sa 6:1, 6:2 u drugom kolu Australijan opena.

Serena je upisala 24 vinera i 19 neiznuđenih grešaka, dok je Vesna imala devet direktnih poena i 20 grešaka. U sljedećem kolu Vilijamsova će igrati sa boljom iz meča Hantuhova - Pliškova.

Kineska teniserka Na Li pobijedila je 16-godišnju Belindu Benčič sa 6:0, 7:6 (7-5) u drugom kolu Australijan opena. U trećem kolu čeka je Lucije Šafarova, koja je u tri seta pobijedila Lucije Hradecku.

Nakon što je u prvom kolu izgubila set, Anđelika Kerber bila je bolja od Alje Kudrjavceve sa 6:4, 6:2. Jekaterina Makarova dobila je i 'srećnu gubitnicu' Irinu Falkoni sa 6:2, 7:5, iako je u drugom setu prokockala prednost brejka. Njena sljedeća rivalka biće Monika Nikulesku, koja je eliminisala finalistkinju Vimbldona Zabine Lisicki sa 2:6, 6:2, 6:2.

Luksika Kumkum, koja je izbacila Petru Kvitovu u prvom kolu, sada je izgubila od Njemice Mone Bartel sa 4:6, 6:4, 6:4.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније