Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

14. 01. 2014. 10:08   >>  18:56

FAVORITI PO PLANU

AO: Vrućina ometa tenisere, nekoliko odustajanja

Drugog dana Australijan Opena teniseri su se mučili sa velikom vrućinom, nekoliko njih morali su da predaju meč, dok su favoriti odradili svoj dio posla.

Rodžer Federer, koji je dva puta osvajao turnir u Melburnu, u prvom kolu savladao je domaćeg tenisera Džejmsa Dakvorta, u setovima 6:4, 6:4, 6:2. Švajcarac nije dozvolio nijedan brejk protivniku, a za pobjedu mu je trebalo sat i 40 minuta.

U drugo kolo plasirao se i Miloš Raonić koji je izgubio jedan set protiv Daniela Himena 7:6, 6:1, 6:4, 6:2. Naporan me odigrao je i Bugarin Dmitar Dmitrov, kao i Kei Nišikori, koji je za 220 minuta uspio da izbaci Marinka Matoševića.

Žo Vilfrid Conga je u tri seta lako savladao Filipea Volandrija, dok su Džon Izner i Radek Štepanek predali meč. Amerikanac je jedini nosilac u obje konkurencije koji nije prošao dalje u prvoj polovini programa drugog dana, dok je Štepanek zbog povrede vrata Blažu Kavčiču prepustio priliku da igra sa Rodžerom Federerom.

 

Takođe, sa Otvorenog prvenstva Australije povukao se i njemački teniser Filip Kolšrajber zbog povrede lijeve tetive.

Endi Marej bio je siguran protiv japanca Goa Soede 6:1, 6:1, 6:3, dok je Del Potro morao da odigra set više protiv Vilijamsa koji je iznenadio Argentinca u prvom setu, koj je osvojio u taj-brejku.

Lejton Hjuit bio je dio još jednog klasika na Australijan openu, ali je u meču punom preokreta izgubio od Andreasa Sepija 7:6 (7-4), 6:3, 5:7, 5:7, 7:5.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније